Advertentie
sociaal / Nieuws

Ambtenaren: jeugdzorg wordt grootste knelpunt

Wat opvalt zijn de verschillen tussen kleine, middelgrote en grote gemeenten. De angst voor knelpunten bij de jeugdzorg leeft vooral bij de kleinere gemeenten.

30 september 2014

Bij de decentralisatie van taken op het gebied van jeugd, werk en zorg voorzien gemeenteambtenaren en –bestuurders de grootste knelpunten bij de jeugdzorg. Dat blijkt uit een enquête die Binnenlands Bestuur in samenwerking met het actualiteiten- en opinieprogramma Altijd Wat (NCRV) hield onder 975 gemeenteambtenaren en –bestuurders.

Afbeelding
(klik om te vergroten)

Knelpunten
Wat opvalt zijn de verschillen tussen kleine, middelgrote en grote gemeenten. De angst voor knelpunten bij de jeugdzorg leeft vooral bij de kleinere gemeenten. Bij grotere gemeenten is men vooral bezorgd over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De minste knelpunten worden verwacht bij de uitvoering van taken in het kader van de Participatiewet, waarbij gemeenten  verantwoordelijk worden voor de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking die nog wel kunnen werken, maar daar ondersteuning bij nodig hebben.

Lees het hele artikel in Binnenlands Bestuur nr. 19 van deze week

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

L.J.G Peeters RA / concerncontroller Met GGZ
'T zal je kind maar wezen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie