Advertentie
sociaal / Nieuws

‘Gemeenten aan zet na sneuvelen wet gelijke kansen’

Aanpak van discriminatie kan volgens Movisie ook op lokaal niveau, bijvoorbeeld via het lokale bedrijfsleven en netwerken van ondernemers.

29 maart 2024
Houten poppetjes, een anders
Shutterstock

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Nu de Wet gelijke kansen bij werving en selectie is verworpen door de Eerste Kamer, moeten gemeenten de handschoen oppakken. Dat stelt Movisie, het kennisinstituut voor sociale vraagstukken.

Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Best
Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Manager Behandelzaken

JS Consultancy
Manager Behandelzaken

Stereotypen

Met één stem tekort haalde de Wet gelijke kansen bij werving en selectie het dinsdag 26 maart net niet in de Eerste Kamer. Met het wetsvoorstel wilde het demissionaire kabinet de norm onderschrijven dat bij werving en selectie geen discriminatie mag plaatsvinden. De wet zou bedrijven verplichten een werkwijze te hebben om discriminatie tegen te gaan bij sollicitaties en hierover te rapporteren. In plaats van af te gaan op een ‘klik’ met sollicitanten kijken werkgevers dan naar de competenties van kandidaten. Op die manier zou minder geselecteerd worden op basis van stereotypen en discriminatie worden voorkomen.

Enorme gemiste kans

‘Een enorme gemiste kans’, stelt Movisie-onderzoeker Hanneke Felten. Het niet-doorgaan van de wet is volgens Movisie buitengewoon teleurstellend, met name voor 50-plussers, mensen met een beperking, mensen met een niet-Nederlandse achternaam en mensen van kleur.  ‘Objectief werven en selecteren, de kern van de wet, is namelijk de beste manier om discriminatie op de arbeidsmarkt daadwerkelijk aan te pakken. Nu dat niet landelijk bij wet wordt geregeld, zijn de gemeenten aan zet’,  stelt zij.

Felten: ‘Objectief werven en selecteren is ook in het voordeel van werkgevers, want zo vinden ze de mensen die het beste voor de functie zijn toegerust. En als je alleen werft op heel concrete competenties, krijg je vaak veel meer reacties op vacatures.’

Lokaal niveau

Nu de wet er niet door is gekomen, zijn gemeenten aan zet, zegt Felten. ‘Aanpak van discriminatie kan ook op lokaal niveau heel goed, bijvoorbeeld via het lokale bedrijfsleven en de lokale netwerken van ondernemers. Spoor ze aan om aan de slag te gaan met objectief werven en selecteren. En wijs ze op de grote voordelen die dat ook voor werkgevers heeft.’

Movisie hoopt dat de werkgeversorganisaties VNO/NCW en MKB hieraan meewerken. Zij voerden een lobby tegen de Wet gelijke kansen bij werving en selectie en beloofden dat zij zouden laten zien dat ze ook zonder wet arbeidsmarktdiscriminatie willen aanpakken. ‘We hopen dat zij deze belofte gestand doen’, aldus Movisie.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. Simpelmans
Het uitblijven van een democratische meerderheid is voor Movisie geen enkel beletsel. Drammen maar.
Nico Bos
Aan de andere kant, selecteren op kennis en ervaring is ook discriminatie.... Kandidaten selecteren om statistisch te voldoen aan sociaal opgelegde normen is economisch gezien geen goed idee of je moet op zoek zijn naar potentiele zondebokken. Zo zijn er bij ons al verschillende gemeentesecretarissen gesneuveld.
Hielco Wiersma
Niemand zit te wachten op overbodige wetgeving; daar is al genoeg van. Er is al voldoende geregeld op dit gebied.
Advertentie