Advertentie
sociaal / Nieuws

Gelderland werkt aan gezond lijf en brein

De provincie Gelderland vraagt met een lezing over Het Fitte Brein aandacht voor de positieve effecten van lichaamsbeweging, zowel voor lichamelijk als geestelijk welzijn.

08 oktober 2014

De provincie Gelderland vraagt met een lezing over Het Fitte Brein aandacht voor de positieve effecten van lichaamsbeweging, zowel voor lichamelijk als geestelijk welzijn. De provincie hoopt inwoners te stimuleren tot een gezondere leefstijl.

Eerste provincie

Komende zaterdag organiseert Gelderland voor haar inwoners de lezing die eerder werd gegeven aan een deel van het kabinet en in diverse tv-optredens. Sprekers zijn hersenonderzoeker Dick Swaab, neuropsycholoog Erik Scherder, voormalig olympisch schaatskampioen Ard Schenk en Professor Marcel Olde Rikkert van het Radboudumc. Zij vertellen wat lichaamsbeweging kan doen voor een goede conditie van lijf en brein. Gelderland is de eerste provincie die de lezing aan het publiek aanbiedt, aldus woordvoerster Masja van der Wielen.


Investeren in sportbeleid

De provincie vindt het belangrijk dat inwoners meer gaan bewegen, verklaart zij. Net als andere provincies investeert Gelderland sinds enkele jaren in sportbeleid. De economische meerwaarde daarvan zit hem vooral in het stimuleren van topsportaccommodaties, waarmee Europese en Internationale kampioenschappen naar Gelderland te trekken zijn. ‘Ons uitgangspunt is om die investeringen multifunctioneel te maken: ook lokale sportverenigingen en scholen kunnen aanhaken en profiteren van die voorzieningen.’


Gezond ouder worden belangrijk thema

Tot slot is er een principiële overweging: ‘Het Fitte Brein is ook gericht op gezond ouder worden en dat vinden we een belangrijk thema. We willen ervoor zorgen dat dat op de agenda’s komt.’ De lezing is gekoppeld aan een informatiemarkt over bewegen, vitaliteit, gezondheid en voeding. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie