Advertentie
sociaal / Nieuws

Financieel Paspoort in ontwikkeling

Een financieel paspoort in de vorm van een app moet mensen die in de schulden zitten meer inzicht bieden in hun situatie. Het idee is om de ‘schoenendoos vol papieren rekeningen, afschriften en overzichten ’ te vervangen door een app. De ontwikkelaars hopen dat zoveel mogelijk gemeenten meedoen, zo meldt Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

11 maart 2017

Een financieel paspoort in de vorm van een app moet mensen die in de schulden zitten meer inzicht bieden in hun situatie. Het idee is om de ‘schoenendoos vol papieren rekeningen, afschriften en overzichten te vervangen door een app. De ontwikkelaars hopen dat zoveel mogelijk gemeenten meedoen, zo meldt Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

Overzicht en inzicht
In de app kunnen met mensen in de schuldhulpverlening alle financiële informatie raadplegen. Het Financieel Paspoort staat in het teken van eigen regie en zelfredzaamheid. Volgens Philip Helmer, voorzitter van Stichting Financieel Paspoort, begint dat met inzicht. ‘Als mensen bij de schuldhulpverlening komen, zijn ze het overzicht over hun financiële situatie kwijtgeraakt. Juist dat inzicht is de eerste stap om de boel weer op de rit te krijgen. Niet alleen voor degene die hulp vraagt, maar ook voor de hulpverlener. Met de huidige technologische mogelijkheden kun je relatief eenvoudig iets ontwikkelen waarmee je je financiële gegevens kunt verzamelen.’

Gemeenten gezocht 

Het Financieel Paspoort kan ervoor zorgen dat hulpverlening effectiever wordt en dat de mensen met schulden meer zelfredzaam worden. De verantwoordelijkheid voor mensen met schuldproblemen ligt bij gemeenten. Volgens Helmer ontbreekt er tot nu toe een gemeenschappelijke aanpak van deze partijen. Hij hoopt dat er zoveel mogelijk gemeenten bij het project betrokken raken. De stichting wil van gemeenten onder meer weten welke specificaties er nodig zijn in de app en hoe deze het beste bij de praktijk aan kan sluiten. Meer informatie over deelname is te vinden op Pilotstarter.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie