Advertentie
sociaal / Nieuws

Beloning voor Rotterdamse amoedebestrijders

Mensen die zich inzetten tegen armoede en schulden kunnen daarvoor van de gemeente een cheque ontvangen.

ANP
27 maart 2024
Oudere vrouw in woonkamer
ANP / Patricia Rehe

Rotterdammers die zich inzetten voor de aanpak van armoede in de stad, kunnen voortaan rekenen op een financieel gebaar van de gemeente. In het project Samen sterk tegen armoede en schulden ondersteunt de gemeente mensen die in hun omgeving initiatieven organiseren om Rotterdammers te helpen die in armoede leven.

Beleidsadviseur Onderwijsachterstanden

Gemeente West Betuwe
Beleidsadviseur Onderwijsachterstanden

Bouwkundige Projectleider

JS Consultancy
Bouwkundige Projectleider

Cheque van 250 euro

Natasha Mohamed-Hoesein, de Rotterdamse wethouder van armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal, gaf sociaal ondernemer Anna van Rossen van kringloopwinkel Anna's Markthal in Rozenburg de eerste cheque. Die is 250 euro waard en kreeg ze voor haar inzet tegen armoede.

Kleine portemonnee

‘Haar missie is om zoveel mogelijk mensen met een kleine portemonnee te helpen. Haar spullen hebben kleine prijsjes en zij geeft ook regelmatig dingen gratis weg. De kringloopwinkel is een waardevolle sociale plek voor veel Rozenburgers. Mensen komen ook binnen voor een kop koffie en om hun hart te luchten,’ aldus de motivering voor de steun aan Van Rossen.

Partners in de stad

‘Armoede aanpakken kunnen we als gemeente niet alleen. Daar hebben we de partners in de stad voor nodig en de inwoners zelf’, aldus Mohamed-Hoesein. ‘Door met elkaar de handen ineen te slaan hopen we zoveel mogelijk inwoners te ondersteunen. Ook willen we andere Rotterdammers inspireren om zelf vergelijkbare initiatieven te organiseren. Er zijn veel inwoners die iets betekenen voor Rotterdammers die in armoede leven. Juist deze mensen worden nu in het zonnetje gezet en bedankt voor hun hulp.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie