Advertentie
sociaal / Nieuws

Van Rijn: 10.000 zware zorggevallen onder Wet langdurige zorg

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft op aandringen van de Tweede Kamer besloten 10.000 mensen met een zware zorgvraag onder de Wlz te laten vallen.

07 oktober 2014

Een groep van 10.000 mensen die eigenlijk 24 uur per dag zorg nodig heeft, kan in 2015 onder de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) vallen. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dinsdag op aandringen van de Tweede Kamer besloten.

Spoor bijster
De Kamer wilde duidelijkheid voor deze groep met onder meer gehandicapten om te voorkomen dat die door alle veranderingen het spoor bijster zouden raken. Ook Van Rijn geeft aan dat hij niet wil dat de veranderingen deze kwetsbare mensen onnodig belasten. ,,In de zorg staan mensen centraal, niet de systemen. We zijn bezig met een grote hervorming van de zorg, maar ik wil dat mensen die nu al zware zorg krijgen daar zo min mogelijk van merken’’, aldus Van Rijn.

Kwetsbare mensen
De bewindsman besliste eerder al dat ook een groep van 4000 meervoudig gehandicapte kinderen en jongvolwassenen onder de Wlz kan vallen. De Wet langdurige zorg vervangt in 2015 de volksverzekering AWBZ en is bedoeld om de zorg voor kwetsbare mensen te regelen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ria Huisman / directeur
Dit is natuurlijk een schijntje voor een klein deel wat voor heel Nederland natuurlijk veel groter is.

En zo blijven we maar wijzigen regels op regels.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Leon Schols / Manager sociaal domein
Een triest geval van handje klap: kwantiteit boven kwaliteit. "Mag het ietsje meer zijn?"

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie