Advertentie
sociaal / Nieuws

Dordrecht bindt boa’s met vast contract

Dordrecht wil dat de boa’s meer herkenbaar worden voor de inwoners.

ANP
23 januari 2023
Twee boa's op straat
Shutterstock

De gemeente Dordrecht heeft 24 handhavers een vast contract gegeven, om het verloop onder buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) tegen te gaan. De gemeente wil dat de boa's herkenbaar worden voor inwoners.

Verloop

Het verloop onder de boa's was hoog, omdat ze snel en eenvoudig een andere baan konden vinden. Wethouder Marc Merx zegt dat de gemeente om die reden een goed aanbod heeft gedaan om meer handhavers vast in dienst te krijgen.

Geschikt

In de toekomst krijgen boa's ook eerder een vast contract, aldus de gemeente in een verklaring. Als mensen na een jaar geschikt blijken als handhaver, krijgen ze een vast contract aangeboden. Op dit moment werken er vijftig boa's in de gemeente Dordrecht.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans Bakker
Zouden de bedrijven op distripark Dordrecht zoals Crocs hun werknemers ook binden met een vast contract? Of blijven zij half Polen importeren om tegen minimumloon zonder pensioenregeling de schoentjes met vieze diesel vrachtwagens door heel Europa te distribueren op kosten van de Nederlandse belastingbetaler en ten koste van de gezondheid van Nederlanders.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie