Advertentie
sociaal / Nieuws

Voorlopige huurovereenkomst moskeeruimte Fawaz ingetrokken

De stichting van de imam had niet aangegeven dat het de bedoeling was om er een moskee te vestigen, aldus de woordvoerder van wethouder Marnix Norder.

21 februari 2013

De gemeente Den Haag heeft voorkomen dat imam Fawaz Jneid een gebedshuis zou openen in een oud schoolgebouw. De omstreden salafistische imam wilde vrijdag al een eerste gebedsdienst houden vanuit het pand aan de Beresteinlaan.

Moskee
De stichting van de imam, Qanitoen, had niet aangegeven dat het de bedoeling was om er een moskee te vestigen, aldus de woordvoerder van wethouder Marnix Norder (stadsontwikkeling en integratie) donderdag. De gemeente is eigenaar van het pand. ,,We stonden op het punt om het huurcontract te tekenen toen we erachter kwamen.''

Bestemmingsplan
De voorlopige huurovereenkomst is ingetrokken omdat een gebedsruimte niet past in het bestemmingsplan. ,,Woensdag heeft de stichting de sleutel weer teruggeven.''

Omstreden imam
De Syrisch-Libanese Fawaz Jneid werd vorig jaar als hoofdimam ontslagen door de salafistische As-Soennahmoskee. Hij zou onwettig huwelijken hebben gesloten en het moskeebestuur dwars hebben gezeten.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Derckx
de grote leugen: is lam

De meesten lopen er mee weg in naam van Allah.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie