sociaal / Partnerbijdrage

Telefonisch indiceren. Op een andere manier in gesprek

Telefonisch indiceren. Op een andere manier in gesprek

29 oktober 2020
Bestuursacademie.-Telefonisch-indiceren.png

Je werkt als consulent (of beleidsmedewerker) binnen het sociaal domein in de wijk of op een afdeling van het gemeentehuis. Je bent actief en fietst of rijdt van huisbezoek naar huisbezoek. En dan waait het coronavirus ook Nederland binnen. Er worden mensen ziek. Sommige zelfs heel ziek. We houden afstand en we blijven binnen.

Door het coronavirus zit je ineens aan je eigen keukentafel. Het openbare leven lijkt op de pauzestand te staan. Ook onze contacten met inwoners kunnen alleen nog digitaal plaatsvinden. We doen ons werk, nu ook letterlijk, achter de schermen. Maar wat betekent dat voor jou? Hoe kun je de inwoners nu zo goed mogelijk van dienst zijn? Kun je nog goed onderzoek doen? Waar moet je rekening mee houden? Welke vragen kun je stellen?

 

Het antwoord op deze vragen lees je in deze whitepaper.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Elisabeth Nymus / schrijfster jeugdroman"Seksueel Misbruik" en volwassenroman "Vrouw van"
Dat moet me denken aan de gesprekken met CIZ en Rio toentertijd die niet per telefoon mochten indiceren maar dat wel deden! Hoe kan je werkelijk zien of de stront tegen de muren omhoog loopt als je niet terplekke bij de cliënt in gesprek gaat, maar de telefoon gebruikt? Hoe vaak doet een cliënt zich veel beter voor als dat hij/zij in werkelijkheid is uit schaamte of uit onvermogen etc. etc.? En hoe vaak is dan de vertaling van zo'n consulent/ beleidsmedewerker dat het reuze meevalt. En hoe vaak wordt de overbelaste mantelzorger over het hoofd gezien en mag die de hete kastanjes uit het vuur blijven halen totdat die "dood" neervalt of wegvalt? Omdat de inschatting van zo'n consulent/ beleidsmedewerker niet gevormd wordt door observatie of met medeneming van indicaties door artsen en andere hulpverleners? Hoeveel cliënten kunnen omgaan met een telefoon en aangeven wat ze nodig hebben?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.