sociaal / Partnerbijdrage

Betaald ouderschapsverlof per augustus 2022

Benieuwd naar de aandachtspunten voor werkgevers en werknemers ten aanzien van betaald ouderschapsverlof?

Ouders hebben tot hun kind 8 jaar oud is recht op 26 keer de arbeidsomvang per week aan onbetaald ouderschapsverlof. Aangezien er tijdens onbetaald verlof sprake is van een behoorlijke inkomensterugval, maakt slechts een beperkte groep ouders gebruik van dit verlof. Om het gebruik van de regeling te stimuleren kunnen ouders daarom vanaf 2 augustus 2022 voor 9 van de 26 weken een uitkering van het UWV krijgen. Hierdoor moet het voor ouders beter mogelijk worden om zorgtaken met het werk te combineren.

Hoe ziet de uitkering bij ouderschapsverlof er precies uit, binnen welke termijn moet het betaald ouderschapsverlof worden opgenomen en wat zijn de aandachtspunten voor werknemers en werkgevers?

Luister onze podcast!

Benieuwd naar de aandachtspunten voor werkgevers en werknemers ten aanzien van betaald ouderschapsverlof? Bekijk of beluister hieronder onze BDO Legal podcast over dit onderwerp.

De podcast is ook te beluisteren via Spotify of Apple Podcasts. Vond u de podcast interessant? Abonneer u dan op ons kanaal, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van de podcast of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten via legal@bdo.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.