Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenten moeten verwarde mensen kunnen opvangen

Dat wil minister Schippers (Volksgezondheid), zo staat in een plan van aanpak.

30 juni 2015

Alle gemeenten moeten nog dit jaar voorzieningen hebben waar verwarde mensen opgevangen kunnen worden en zorg en hulp krijgen. Dat schrijft minister Schippers (Volksgezondheid) in een plan van aanpak, meldt de NOS.

Ambulant
Schippers heeft het plan aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. GGZ-instellingen hebben steeds minder plaatsen voor mensen met een psychische stoornis. Het beleid is erop gericht om deze mensen vooral ambulant te behandelen, maar gemeenten zien problemen. Steeds vaker zorgen mensen voor overlast en de groep verwarde mensen lijkt te groeien. Onlangs luidde burgemeester Van der Zwan van Heerenveen hierover in Binnenlands Bestuur de noodklok.


In beeld

Schippers wil daarom dat gemeenten nauw samenwerken met justitie, politie en geestelijke gezondheidszorg. Voor iedere verwarde persoon die in beeld komt, moet een persoonlijk plan worden gemaakt, staat in het plan van aanpak waarover de NOS bericht. 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hennie Toonen / teamleider vth
Dit lijkt een patroon te worden vanut het rijk: eerst bezuinigen waardoor problemen ontstaan (in dit geval bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg) en dan vervolgens doodleuk tegen gemeenten zeggen dat ze de ongewenste gevolgen en problemen moeten oplossen. Men is eigenlijk op het ministerie zelf een beetje verward.
Pierre
En dat allemaal vanwege een falende politie, die de zichzelf aangevende Bart van U. niet wilde opsluiten, hoewel hij daar zelf om vroeg.

Eigenlijk is de Minister van Justitie daarmee schuldig aan de dood van Els Borst. Maar de lompe VVD-mentaliteit kennende, zal geen haar op het hoofd van Minister Van der Steur er aan denken hiervoor politieke verantwoordelijkheid te nemen.

Nee, hij laat partijgenoot Minister Schippers de zooi weer op het bord van de gemeenten leggen.
JJMoes
Achter de gemeentelijke schutting stapelen de Haagse blunders zich op. Voer voor domoren en partijen van de afbraak. De beste oppositieleider is degene die nu geen reparerende regeringsverantwoordelijkheid wil maar de burger was, is en blijft de klos. Als we allang vergeten zijn wat Greenpeace in Den Haag aanrichtte,zit de VNG met de erfenis.
Advertentie