Advertentie
sociaal / Nieuws

Minister Asscher: 5,6 miljoen voor banenplan Helmond-De Peel

In de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel is de werkgelegenheid over het algemeen afgenomen en daarom komt er vooreen regionaal banenplan Helmond-De Peel in totaal 5,6 miljoen euro beschikbaar.

29 oktober 2014

Voor een regionaal banenplan Helmond-De Peel komt in totaal 5,6 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid) betaalt daarvan 1,5 miljoen euro, de regio Helmond investeert 4 miljoen. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren, om- en bijscholing en begeleiding van werknemers naar ander werk. Asscher heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Kansen
In de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel is de werkgelegenheid over het algemeen afgenomen, maar wordt in sommige sectoren zoals Automotive, Food en High Tech Systems een tekort aan goed opgeleide werknemers verwacht. Dat biedt kansen, onder meer voor het stijgend aantal werkloze jongeren in de regio, aldus het ministerie.

600 miljoen
In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd waaronder die voor de bouw, het transport, de kinderopvang, de zorg en de schilders. Een greep uit de afspraken in de regio Helmond:
* 250 nieuwe BBL-plekken (leerwerkplekken) voor jongeren;
* 200 langdurig werkloze jongeren worden ten minste 6 maanden begeleid op een werkervaringsplek en hebben bij goed functioneren uitzicht op een baan voor minimaal 6 maanden;
* 200 werknemers door scholing naar ander werk begeleid.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilda Passchier / fervent fietser en OV'er
Great! How about teaching those youngsters also proper dutch?
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
vragen:

*bestaat nu ook al een financiële crisis en herstelwet (chw) op sociaal-economisch-onderwijs gebied?

*levert dit precedentwerking op? misschien heeft de zaanstreek ook wel wat nodig.....

*@mw. passchier: right you are. geheel juist.
Advertentie