Advertentie
sociaal / Nieuws

55 jeugdzorginstellingen bang voor problemen

Er komen volgens Marjanne Sint, voorzitter van de Transitie Autoriteit Jeugd, steeds meer instellingen bij die problemen voorzien door de veranderingen in het beleid. ‘Er zit een versnelling in. Sinds de zomer is het aantal snel opgelopen.’

12 november 2014

Tot nu toe hebben 55 instellingen voor jeugdzorg zich gemeld bij de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ), omdat zij bang zijn dat ze in de problemen komen door alle veranderingen in de jeugdzorg per 1 januari. Dat zei voorzitter Marjanne Sint van de TAJ dinsdag bij Nieuwsuur.

Versnelling
Er komen volgens Sint steeds meer instellingen bij die problemen voorzien door de veranderingen in het beleid. ‘Er zit een versnelling in. Sinds de zomer is het aantal snel opgelopen.’

Maatwerk
Vanaf 1 januari worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De verwachting is dat zij beter maatwerk kunnen leveren dan de rijksoverheid en provincies waar deze taak nu nog onder valt. De TAJ onder leiding van Sint moet in de gaten houden of de overheveling van taken wel gaat zoals verwacht en of de voortgang van hulp en zorg niet in gevaar komt. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JaapvV / adviseur
Ik kan me voorstellen dat veel instellingen in deze barre tijden de weg kwijtraken en hun voortbestaan in gevaar zien komen. Er lijkt dan ook een flinke kloof te zitten tussen tussen wat gemeenten hebben te bieden (geld en inzicht) en de organisaties (inzicht en cliënten). Tegelijkertijd is de transitie bedoeld om de juiste zorg aan kinderen te leveren, op de juiste tijd en plaats. Het bestaansrecht van instellingen is daarmee geen vanzelfsprekendheid meer.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie