ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Zorgvastgoed in Ridderkerk

Gerealiseerd door woningcorporatie en een zorgorganisatie.

Zorgvastgoed Ridderkerk

Woningcorporatie Wooncompas en zorgorganisatie IJsselmonde-Oost (per september 2021 Stichting De Overburen) gingen een samenwerking aan voor de realisatie van een nieuwbouwcomplex in Ridderkerk. Wooncompas heeft de huisvesting gerealiseerd en verhuurt deze aan De Overburen. De nieuwbouw is onderdeel van een herontwikkeling.

Als Wooncompas zijn we enthousiast over de herstructurering. Dit past goed bij de vernieuwing van onze woningvoorraad en sluit helemaal aan bij onze wens om vernieuwende concepten en woonvormen te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Wij staan voor het bieden van betaalbare en passende huurwoningen in prettige buurten, nu en in de toekomst.

Alfred van den Bosch, bestuurder van het Wooncompas

De woningcorporatie en de zorgorganisatie hebben afspraken gemaakt voor het nieuwbouwcomplex aan de Frans Halsstraat in Ridderkerk. Op deze nieuwe locatie zijn 30 woon/zorg-studio’s gerealiseerd voor cliënten van De Overburen en een ruimte waar de organisatie activiteiten voor cliënten en Ridderkerkers organiseert. De bouw was onderdeel van de herstructurering van de Rembrandtweg in Ridderkerk, waar Wooncompas naast de woningen voor De Overburen nog twee appartementen­complexen realiseerde met in totaal 60 sociale huurwoningen. In november 2019 startte Ballast-Nedam met de bouw. De bouwkundige oplevering aan Wooncompas was begin 2021, waarna Stichting De Overburen medio 2021 het gebouw in gebruik nam.

Jacko de Raad, bestuurder van Stichting De Overburen, is blij met deze stap: ‘We onderzoeken de komende tijd hoe we samen met de Ridderkerkse samenleving en Wooncompas van deze nieuwe locatie echt een plek maken voor en door de buurt. Onze cliënten hebben een plek midden in het hart van de samenleving gekregen, waardoor zij goed kunnen aanhaken bij het maatschappelijk verkeer. Daarmee geven we echt handen en voeten aan onze visie en missie.’

HEVO heeft in opdracht van beide partijen de samenwerking vormgegeven. Allereerst is een Programma van Eisen opgesteld en is een demarcatie van investeringen gemaakt. Vervolgens is de samenwerking formeel gemaakt door het opstellen van de huurovereenkomst. Ook is inzicht gegeven in een marktconforme huurprijsberekening en is overeenstemming bereikt over de huurprijs, de huurvoorwaarden en de investering.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.