ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Ondernemers werken samen aan een duurzamere wereld

Bedrijfsgebouw Titaan transformeert tot clubhuis voor startups en scale-ups.

Titaan

Het bedrijfsgebouw Titaan transformeert tot een clubhuis voor startups en scale-ups die positief bijdragen aan de maatschappij. De ondernemers willen de wereld verbeteren met hun duurzame oplossingen in de sectoren voedsel, energie en de maakindustrie.

Het is een plek om te werken, maar ook om te groeien, te ontwikkelen en impact te maken. De voormalige opslag van een sigarettenfabrikant is volledig gestript en zeer zuinig opgebouwd. Het pand heeft nu energielabel A+++. “Dankzij FRED kunnen we Titaan versneld uitrollen als innovatiehub”, zegt Joost Bax van de Unknown Group. “De ontwikkeling gaat in razend tempo en we zetten grote stappen. We werken toe naar de grote opening op 7 september 2023. Titaan is dan een bruisende hotspot voor duurzame innovaties, waarmee we bijdragen aan Den Haag als ImpactCity.”

“We ondersteunen ondernemers die de wereld willen verbeteren met hun duurzame oplossingen”, vertelt Jurgen Nieuwenhuijsen van Unknown Group. “Titaan in de Binckhaven past hier goed bij. Het is een plek voor bedrijven om te werken. Maar ook een clubhuis voor ondernemers om tussen andere ondernemingen te groeien, te ontwikkelen en impact te maken. Dit is dé plek in Den Haag voor impact scale-ups.”

Bedrijven in de sectoren voedsel, energie en de maakindustrie

De eerste huurders vestigden zich inmiddels in het gebouw. “We zijn al voor meer dan de helft gevuld met bedrijven variërend van acht tot tachtig medewerkers”, zegt Nieuwenhuijsen. “Zij werken aan duurzame oplossingen in de sectoren voedsel, energie en de maakindustrie. Titaan kan de groeifase waarin deze ondernemingen zitten faciliteren met verschillende typen kantoren verspreid over drie verdiepingen en een souterrain gericht op lichte maakindustrie.”

Huurder koos bewust voor Den Haag dankzij FRED

Een van de bedrijven biedt in het souterrain van Titaan gedeelde keukens aan voedselstartups die daar kunnen koken, experimenteren en produceren. “Dit bedrijf koos bewust voor Den Haag als vestigingslocatie, omdat we hen snel konden faciliteren met de ruimte die ze zochten”, vertelt Joost Bax. “De financiering van FRED droeg bij aan die snelheid, want met de lening konden we het souterrain verbouwen. We zorgden bijvoorbeeld voor een goederenlift en luchtbehandelingskasten voor de ventilatie. Zonder FRED hadden we langer moeten wachten met deze investering. En was de huurder waarschijnlijk elders gaan kijken.”

Bruisende hotspot voor duurzame innovaties

“Dankzij FRED kunnen we Titaan versneld uitrollen als innovatiehub”, vervolgt Bax. Met het afronden van het conferentiecentrum met een capaciteit tot 400 personen, het finaliseren van de buitenruimte van Titaan aan de waterkant van de Binckhaven en het plaatsen van de centrale keuken, werken we nu toe naar de grote opening.”

Meer weten?
Met een financiering van Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) kwam de transformatie van de grond. SVn is fondsmanager van FRED.  

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.