ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Record: 10.000e Energiebespaarlening verstrekt in Enschede

Record: 10.000e Energiebespaarlening verstrekt in Enschede. Een mooie mijlpaal voor zowel de provincie als voor het Nationaal Energiebespaarfonds.

birgitte-twente-credits-nationale-beeldenbank.1.jpg

Deze maand is de 10.000e Energiebespaarlening verstrekt. Deze Energiebespaarlening is verstrekt in Enschede, provincie Overijssel. Een mooie mijlpaal voor zowel de provincie als voor het Nationaal Energiebespaarfonds. De afgelopen jaren heeft het Nationaal Energiebespaarfonds voor ruim 151 miljoen euro aan Energiebespaarleningen verstrekt, zowel aan woningeigenaren als Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met dit bedrag zijn in totaal 10.377 woningen en 71 VvE´s met 2.755 woningen verduurzaamd, een forse bijdrage aan de verduurzaming van Nederland.

Het Nationaal Energiebespaarfonds stimuleert particuliere woningeigenaren om energiezuinige maatregelen te treffen. Dit fonds is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het fonds is een gevolg van het Woonakkoord in 2013. Het fonds is gefinancierd door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN bank. Totaal is er 300 miljoen beschikbaar. SVn is door de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds aangewezen als uitvoeringsorganisatie van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Verduurzamen doe je nu

‘’We willen graag wat terug doen voor deze mooie wereld’’, aldus mevrouw Twente uit Enschede. Brigitte Twente (63) woont met haar man, al jaren met veel plezier in de Enschedese wijk Helmerhoek-Zuid. ‘’Wij wilden altijd al zonnepanelen en waarom nog langer wachten, dit is het moment.’’ Na een informatieavond over duurzaamheid in het wijkcentrum greep mevrouw Twente haar kans.  Deze maand sloot zij de 10.000e Energiebespaarlening af om haar droom waar te maken. Met behulp van de Energiebespaarlening zijn er acht zonnepanelen geplaatst en wordt er binnenkort hoog rendementsbeglazing geplaatst. Een duurzaam huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar draagt ook bij aan het woongenot. Aan de kwaliteit van wonen, aan de kwaliteit van leven. Dat kan mevrouw Twente alleen maar beamen: ‘’We zijn nu nog blijer als de zon schijnt, heerlijk gevoel’’.

Afbeelding


Overijssel biedt extra rentekorting

Ook voor de provincie Overijssel is het een opsteker: vanaf de start in juni 2016 verstrekte de provincie ruim 1.380 leningen. Enschede staat met ruim 180 verstrekte Energiebespaarleningen nationaal op een mooie 4e plaats, na Rotterdam (268), Apeldoorn (238) en Almere (199). Het is niet gek dat de 10.000e lening in het Overijsselse Enschede is verstrekt. Verduurzamen en energie besparen zijn belangrijke pijlers binnen de provincie. Door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel is de Energiebespaarlening voor inwoners uit Overijssel met een aantrekkelijk laag rentetarief beschikbaar. De actuele rentetarieven zijn hier te vinden. De Energiebespaarlening is in Overijssel voor zowel woningeigenaren als VvE’s beschikbaar.  


Nationaal succes

Populaire maatregelen om huizen te verduurzamen zijn hoog rendementsbeglazing, zonnepanelen, energiezuinige deuren, gevelisolatie en dakisolatie. Steeds meer woningeigenaren en VvE’s weten het Nationaal Energiebespaarfonds te vinden. De verwachting is dat in de loop van 2019 de bodem van het fonds wordt bereikt. Snelheid is dus geboden voor woningeigenaren en VvE’s die hun huis of complex willen verduurzamen met behulp van de Energiebespaarlening.

Meer informatie over het Nationaal Energiebespaarfonds: www.energiebespaarlening.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.