ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Starters op de woningmarkt: huren of toch kopen?

Starters op de woningmarkt: huren of toch kopen?

1-SVn.png

Het vinden van een eigen plek om te wonen; een pittige zoektocht voor starters op de woningmarkt. Met een lijstje vol wensen gaan ze deze uitdaging tóch aan. Maar wat zijn hun mogelijkheden, hoe zit het precies met die studieschuld en hoeveel geld moeten ze op hun spaarrekening hebben om dat droomhuis te kunnen kopen? Of is huren een betere optie? Met de nieuwe website hurenoftochkopen.nl helpen we de starters de keus te maken die bij hen past.

Er speelt veel op de woningmarkt en starters hebben het niet makkelijk. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Daarom heeft SVn de klantreis van deze starters onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat veel starters niet van het bestaan van de Starterslening weten. Terwijl de Starterslening voor starters vaak het verschil maakt tussen wel of geen woning kunnen kopen. Om de Starterslening eerder in de oriëntatie van de starter onder de aandacht te brengen en om hen bewust maken van ál hun mogelijkheden, hebben we een speciale webpagina ontwikkeld: hurenoftochkopen.nl.

Quiz: huren of kopen?

Een huis kopen is lastig, maar hoe zit het eigenlijk met huren? Met welke kosten hebben ze dan maandelijks te maken? Op de speciale website voor starters zetten we de feiten op een rij en kunnen starters een quiz doen waarmee ze ontdekken welke woonvorm bij hen past. Waar woon je het liefst? Reis je veel? Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Toch kopen?

Past een huis of appartement kopen toch het beste bij de starter? Dan kan hij of zij met een handig stappenplan aan de slag om goed voorbereid op huizenjacht te gaan. En willen ze een huis kopen met een hypotheek die net iets hoger ligt dan ze bij de bank kunnen lenen? Dan overbruggen ze het verschil met de Starterslening als deze beschikbaar is in de gemeente waar ze willen wonen. Met een klik op de knop komen ze op de interactieve landkaart op SVn.nl waar alle gemeenten die de Starterslening aanbieden, verschijnen. 

Help starters op de woningmarkt in uw gemeente of provincie bij hun zoektocht naar een huis met hurenoftochkopen.nl!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.