ruimte en milieu / Partnerbijdrage

NatureConnect: licht op basis van natuur

NatureConnect: licht op basis van natuur.

18 juni 2020
Nature-light.png

Signify introduceert NatureConnect, een door de natuur geïnspireerd kunstmatig dakraam met led-licht. Het systeem is gebouwd op ‘biofiele’ ontwerpprincipes, die elementen van de natuur in binnenruimten gebruiken.

NatureConnect combineert verschillende led-armaturen - daglicht, dakraam en lightscape - met intuïtieve bediening om lichtscènes te creëren die zijn afgestemd op de behoeften van mensen, gebaseerd op de natuur. Signify hierover: 'Het led-armatuur daglicht bootst het circadiane ritme na om mensen te helpen overdag actief te blijven en 's nachts goed te slapen. Het led-armatuur dakraam biedt uitzicht op de lucht om een gevoel van ruimte en verbinding met de natuur te creëren. Het led-armatuur lightscape herschept de kleuren en dynamiek van de natuur om positieve emoties te stimuleren.' 

Blootstelling aan juiste hoeveelheid licht
De eerste implementatie van NatureConnect vindt momenteel plaats in een van de kantoren van Skanska in Warschau.

In de moderne wereld brengen mensen gemiddeld meer dan 90 procent van hun tijd binnenshuis door, waar ze geen toegang hebben tot goed daglicht om hun welzijn te ondersteunen. Blootstelling aan de juiste hoeveelheid licht gedurende de dag, evenals de kleuren en dynamiek van de natuur, zijn op veel manieren van vitaal belang voor de mens. Ze hebben grote invloed op het humeur, energieniveau, comfort, de slaapkwaliteit en gezondheid en welzijn in het algemeen.

Het belang van gezonde medewerkers is een prioriteit. Het concept van NatureConnect is volgens Signify ‘ontworpen om lichaam en geest te helpen, en daardoor te leiden tot verhoogde productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid op de werkplek’.


Bron: LED Magazine

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.