ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Is jouw school klaar voor de winter?

TechTalk | maandag 10 oktober | 11:30 uur

27 september 2022
is jouw school klaar voor de winter?

TechTalk 10 oktober 11u30: is jouw school klaar voor de winter?

Het nieuwe schooljaar is gestart en de klassen zitten weer vol. Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen. De corona- en energiecrisis zijn er slechts twee van. Het wordt spannend of de komende winter aan de energievraag kan worden voldaan. Tegelijkertijd wordt verwacht dat het onderwijs deze winter fysiek blijft doorgaan en ziet het er naar uit dat scholen daarom opnieuw met ramen en deuren wijd open moeten lesgeven, vanwege het ventileren van de klaslokalen.

De gevolgen daarvan herken je vast nog wel van vorig schooljaar:

  • Aanhoudend zieke leerlingen en leerkrachten
  • IJskoude klaslokalen
  • Torenhoge energiekosten

De behoefte aan concrete maatregelen om risico op besmetting te verminderen en het binnenklimaat op scholen te verbeteren is groot. Zéker nu de gas- en energieprijzen door het dak gaan en lesgeven met ramen en deuren geopend niet langer verantwoord is. Dat moet anders.

Om deze uitdagingen te bespreken organiseert Brainport Development op maandag 10 oktober om 11.30 uur een rondetafelgesprek met onder meer Peter Tijs, bestuurder van scholengroep SKPO, prof. dr. Ingenieur Bert Blocken, initiatiefnemer van het lopende onderzoeksproject ‘luchtreiniging in de klas en Thomas Leenders van Signify, leverancier van “schone lucht” met licht. Het rondetafelgesprek wordt geleid door moderator Tom Jessen.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld je dan aan voor deze TechTalk en volg het rondetafelgesprek online via een livestream.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.