ruimte en milieu / Partnerbijdrage

De Groene Switch maken naar de Europese Green Deal

De Groene Switch maken naar de Europese Green Deal. Verlichting is dé snelste manier naar een groener, slimmer en welvarender EU.

08 juli 2021
Beeld.1.png

Verlichting is dé snelste manier naar een groener, slimmer en welvarender EU.

De Green Deal van de EU, ’s werelds meest uitgebreide initiatief voor klimaatactie en wordt het “man-op-de-maan-moment van de EU” genoemd. De doelstellingen van het programma kunnen niet ambitieuzer zijn: 

het bereiken van een CO2 neutraal continent tegen 2050, het herstellen van de economie, zonder grondstoffen van onze planeet uit te putten, zodanig dat iedereen ervan profiteert.

 

Afbeelding

 

Krachtige klimaatactie is nodig. Juist nu!

Bovendien kunnen de IoT-functies die inherent zijn aan connected verlichtingssystemen helpen om een slimme toekomst vandaag al realiteit te maken. Dit creëert banen en stimuleert de welvaart. Ons Green Switch programma biedt vele manieren om snel en gemakkelijk bij te dragen aan alle vijf essentiële pijlers van de Green Deal. 

 

Renovatiegolf

Met energiebesparingen tot wel 80% en een potentieel om 100 megaton broeikasgassen uitstoot per jaar te besparen zijn LED- en connected verlichting een eenvoudige quick win die direct voordeel oplevert voor duurzame renovatie, slimme steden en het opbouwen van de digitale infrastructuur die een klimaatneutrale economie nodig heeft.

Meer informatie over renovatiegolf

 

Duurzame energie

Benut de kracht van zonlicht met hybride en solar straatverlichting. Minimaliseer de uitstoot, bouw een digitale infrastructuur voor de hele stad en schaal het gebruik op van hernieuwbare grondstoffen in je gemeente. Gebruik de energie die je bespaart vervolgens om geïntegreerde initiatieven te ondersteunen. Bijvoorbeeld door elektrische voertuigen van stroom te voorzien.

Meer informatie over duurzame energie

 

Circulaire economie

De circulaire economie heeft alles te maken met duurzaam verbruik, hergebruik en het elimineren van afval. Recyclebare 3D-geprinte armaturen halveren de ecologische voetafdruk voor verlichting. Circulaire straatverlichting verlaagt de onderhoudskosten met 60% en zorgt ervoor dat er geen afval meer wordt afgevoerd naar stortplaatsen. Tenslotte garandeert onze Light-as-a-Service-benadering  duurzaamheid gedurende de volledige levensduur van de verlichting.

Meer informatie over circulaire economie

 

Duurzame mobiliteit

Oplaadstations ingebouwd in digitale straatlantaarns ondersteunen de doelstelling van de Green Deal om in 2025 een miljoen oplaadpunten voor elektrische voertuigen te hebben. De besparing die ontstaat door energie-efficiënte renovaties en LED- en solar straatverlichting kan tienduizenden elektrische voertuigen van stroom voorzien zonder dat er extra energie hoeft te worden opgewekt in elektriciteitscentrales.

Meer informatie over duurzame mobiliteit

 

Biodiversiteit

Met de van-boer-tot-bord benadering helpen we de wereldwijde voedselvoorziening te behouden. LED- kweeklampen verhogen de kwaliteit en opbrengst van gewassen met de helft minder energieverbruik. Verticale landbouw in de buurt van steden vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen, water en het aantal voedsel- kilometers. Terwijl aquacultuurverlichting zorgt voor een hogere opbrengst en de voederconversie en het welzijn van dieren verbetert.

Meer informatie over biodiversiteit

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.