ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Theaters met uv C-verlichting

Theaters met uv C-verlichting. Permanente zuivering van de lucht

23 juli 2021
Theater.png

Signify heeft bijna 100 uv C-armaturen in de gebouwen van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Theater De Ruchte in Someren laten installeren.

Naast de geldende RIVM-richtlijnen zoals duidelijke looproutes, sociale afstand, mondkapjes, desinfectiezuilen en nieuwe ventilatienormen, bieden Koninklijk Theater Carré en Theater De Ruchte voortaan nog een extra laag bescherming: de plaatsing van desinfecterende uv C- armaturen die de lucht permanent zuiveren terwijl er mensen aanwezig zijn.

 

Kleedkamers en artiestenfoyer
?
Een recente studie heeft aangetoond dat de Philips uv C-upper air-armaturen een doeltreffend middel zijn om SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, onschadelijk te maken. Deze uv C-armaturen inactiveren binnen 10 minuten 99,99 procent van SARS-CoV-2 in de lucht en na 20 minuten was het virus zelfs afgenomen tot een niveau dat niet meer waarneembaar was.

Koninklijk Theater Carré voorzag onder andere de 15 kleedkamers en artiestenfoyer en de 14 kantoren van zijn medewerkers van zo’n 75 Philips uv C-upper air-armaturen; en ook nog de publieksfoyers.

 

20-tal armaturen
In Theater De Ruchte in Someren worden de events, congressen en voorstellingen voortaan  veiliger en coronaproof georganiseerd. Want hier gaat gecertificeerd installateur ETB Willem Bos een 29-tal uv C-armaturen vakkundig plaatsen in de foyers, de gangen en vergaderzalen. Op dit moment is er in Theater De Ruchte een demo-opstelling geplaatst.

 

Bron: LED Magazine

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.