ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Versnelling transitie naar connected led-verlichting bespaart 553 miljoen ton CO2

Besparing CO2 met connected led-verlichting.

15 november 2021
Besparing.png

Signify pleit voor een snelle overgang naar connected led-verlichting om de decarbonisatie te versnellen en de digitalisering voor bedrijven en consumenten te bevorderen.

Nu de wereldwijde CO2-uitstoot blijft stijgen en de energieprijzen over de hele wereld ongekende hoogten bereiken, is het volgens het lichtbedrijf urgenter dan ooit dat wereldleiders en bedrijfsleiders zich verbinden om klimaatverandering aan te pakken.

Green Deal

Signify pleit voor een snelle overgang naar energiezuinige, connected led-verlichting om de decarbonisatie te versnellen en de digitalisering voor bedrijven en consumenten te bevorderen. ‘Wereld- en bedrijfsleiders zouden zich moeten concentreren op het aanbrengen van veranderingen die snel resultaten opleveren en die zowel de professionele als de consumentenverlichtingsmarkt beïnvloeden’, aldus Signify.

Signify roept op tot de overgang naar energiezuinige connected led-verlichting als de nieuwe standaard van algemene verlichting: ‘De stap zal bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van economische herstelplannen wereldwijd, waaronder de Europese Green Deal en het Amerikaanse banenplan, en de toezeggingen die landen hebben gedaan in het Akkoord van Parijs.’

553 miljoen ton

Volgens de bevindingen van Signify zou het overschakelen op led-verlichting in de professionele markt de CO2-uitstoot met 553 miljoen ton kunnen verminderen, de hoeveelheid uitstoot die 25 miljard bomen in een jaar zouden opnemen. De overstap zou ook een elektriciteitsbesparing opleveren van 1.132 terawattuur, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 494 miljoen huishoudens. Dit zou in totaal 177 miljard euro per jaar besparen op elektriciteitskosten.

Bron: LED Magazine

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.