ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Normaal maatschappelijk risico voor indirecte planschade

Infographic: Welk schadebedrag komt voor eigen rekening, nu en straks onder de Omgevingswet?

08 december 2022
Header

Het normaal maatschappelijk risico voor indirecte planschade is onder de huidige situatie variabel. Welk schadebedrag voor eigen rekening komt, verschilt daarmee. Onder de nieuwe Omgevingswet gaat dat veranderen:

  • Van een minimumforfait van 2% naar een vast forfait van 4%
  • Van een mogelijke afwijking van het schadebedrag naar een vast bedrag
  • Van verschillende percentages in verschillende situaties naar een normaal maatschappelijk risico van 4%

Bekijk de handige infographic, waarin de huidige situatie en de situatie onder de nieuwe Omgevingswet naast elkaar worden gelegd. Klik op deze link om de infographic in het groot te zien.

Info

Kennis van zaken in het omgevingsrecht

Het omgevingsrecht kent complexe casussen. Niet verwonderlijk dat u als gemeente daarbij hulp kunt gebruiken, zeker als u ook nog kampt met personeelstekort of lastige acute maatschappelijke vraagstukken. De juristen van Schulinck Omgevingsrecht, die bovenstaande infographic voor u hebben samengesteld, kunnen uw gemeente ondersteunen door middel van een juridisch adviestraject. Daarbij kijken ze met een juridische blik mee naar de vragen en wensen van uw gemeente.

Heeft u wel eens gedacht aan het volgen van een opleiding in het omgevingsrecht?
We hebben verschillende interessante trainingen, die worden gegeven door experts uit het vakgebied. Relevant is bijvoorbeeld de cursus Planschade nu en onder de Omgevingswet. Deze vindt dit jaar wegens grote belangstelling meerdere keren plaats.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.