Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Rotterdamse raad wil btw voor ov naar 0 procent

Stads- en streekvervoerder RET wil de tarieven met 7,24 procent verhogen vanwege de gestegen loon- en energiekosten.

ANP
06 oktober 2022
Tram in Rotterdam
Tram in RotterdamShutterstock

Vrijwel de gehele Rotterdamse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in het geweer komt tegen de in hun ogen exorbitante stijging van 7,24 procent van de tarieven die stads- en streekvervoerder RET overweegt.

Tweede Kamer

Onlangs maakte de vervoerder het plan bekend voor deze tariefsverhoging per 1 januari 2023. Die is volgens de RET noodzakelijk vanwege de gestegen energiekosten en loonkosten. In de raad is brede steun voor het idee om de btw op de ov-tarieven naar 0 procent te verlagen. De vervoerders steunen dit plan maar de beslissing hierover ligt bij de Tweede Kamer, niet bij de Rotterdamse raad. Op 12 oktober beslist de Metropoolregio of de voorgestelde prijsverhoging doorgaat.

170 euro

Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Bart van Drunen rekende de raad voor dat Rotterdammers die dagelijks het ov gebruiken door de verhoging tot maximaal 170 euro per jaar duurder uit zijn.

Alternatief

Wethouder Vincent Karremans (vervoer) is het eens met de raad. Hij wil dat het Rotterdamse openbaar vervoer een aantrekkelijk alternatief voor de auto blijft. Wel is het volgens hem zo dat de RET echt wordt geplaagd door fors gestegen kosten. Karremans beloofde de raad de Rotterdamse zorgen bij de MRDH kenbaar te maken. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie