Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

PVV wil pier in Scheveningen redden

Van der Valk maakte bekend de pier te willen verkopen, het karakteristieke bouwwerk kost meer dan het oplevert. PVV wil dit icoon voor de stad te behouden.

21 maart 2012

De Haagse fractie van de PVV wil dat de gemeente Den Haag zich inspant om de pier van Scheveningen te redden. Raadslid Richard de Mos heeft hier dinsdag vragen over gesteld aan het college van b en w.

Icoon

Het concern Van der Valk maakte maandag bekend de pier te koop aan te bieden, omdat het karakteristieke bouwwerk meer kost dan het oplevert. De PVV roept het college op zich hard te maken om ,,dit icoon van Scheveningen'' voor de stad te behouden.

Café chantant
Als het aan de grootste oppositiepartij in de raad ligt, komt er weer een café chantant in de pier, zoals dat in de eerste helft van de twintigste eeuw het geval was. De Mos wil van het Haagse college weten welke initiatieven zijn genomen om Van der Valk ter zijde te staan bij het vinden van investeerders om de pier nieuw leven in te blazen.

Van der Valk
De horecafamilie had de Pier onder meer aangekocht om er een hotel te bouwen, maar de pijlers bleken daarvoor te zwak. Bovendien lagen ondernemers en omwonenden dwars en ,,kwam de gemeente haar afspraken niet na'', stelde een woordvoerder maandag.

Pier
De huidige pier werd gebouwd in de jaren '50. Prins Bernhard verrichtte de opening in 1961. Lang zou de pier zijn verbonden aan de naam van de zakenman Reinder Zwolsman, die als eerste man van de Exploitatie Maatschappij Scheveningen ook het nabijgelegen Kurhaus verwierf.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie