ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Led-verlichting in vernieuwd schaatsstadion Thialf

Led-verlichting in vernieuwd schaatsstadion Thialf. De nieuwe verlichting zorgt voor een optimale beleving én energie- en kostenbesparing

26 januari 2017

Philips Lighting heeft de verlichting voor het vernieuwde schaatsstadion Thialf verzorgd. Het nieuwe Thialf, dat op 27 januari 2017 wordt geopend door Zijne Majesteit de Koning, is toonaangevend in de schaatswereld.

Voor schaatsers en recreanten zorgt de nieuwe led-verlichting voor meer licht en een beter zicht op de baan. In totaliteit wordt een energie- en kostenbesparing ten opzichte van de oude installatie gerealiseerd.

Televisiekijkers profiteren ook van de nieuwe verlichting want televisiecamera’s kunnen de sport vanaf nu in beeld brengen met scherpe slow-motion beelden. Frank van der Vloed, directeur van Philips Lighting Benelux: ‘Dankzij onze verlichting kunnen schaatsliefhebbers in Thialf en thuis meegenieten van het topschaatsen en het is alsof je zelf langs de baan zit. Deze verlichting zorgt voor een optimale beleving.’

Philips heeft Thialf voorzien van uitgebalanceerde baanverlichting met led-lampen en lampen met infrarood in het spectrum. Die maken het ijs bij wedstrijden nog sneller door de toplaag een fractie te verwarmen. Ook alle overige ruimten in het stadion zijn voorzien van led-verlichting.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.