ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Iconisch energieneutraal faculteitsgebouw Nijmegen

Iconisch energieneutraal faculteitsgebouw Nijmegen. Voorzien van de modernste technieken voor digitaal onderwijs

13 november 2020
MariaMontessori-MardeJong2-1280x960.jpg

Oplevering Maria Montessorigebouw, Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Maria Montessorigebouw, de nieuwe huisvesting van de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van de Radboud Universiteit Nijmegen (RUN) is op 2 november 2020 opgeleverd. Dit iconische faculteitsgebouw is energieneutraal en voorzien van de modernste technieken voor digitaal onderwijs.

Datanetwerk
Een omvangrijk datanetwerk is aangelegd om de primaire processen, de administratie en het onderwijs volgens de nieuwste technologieën te laten verlopen. Het gebouw heeft een uitgebreid wifi-installatiesysteem om het onderwijs ook zoveel mogelijk draadloos aan te bieden. Het systeem is zo ingericht dat zelfs videostreaming uitstekend draadloos kan functioneren.


Duurzame eisen
De nieuwe huisvesting van de FSW voldoet verder aan de duurzame eisen van deze tijd. Het gebouw is energieneutraal doordat het is aangesloten op de WKO-installatie van de campus en door maatregelen als PV-installaties, led verlichting en aanwezigheidsmelders in de ruimtes. De verwachting is dat het gebouw in januari 2021 door de faculteit in gebruik kan worden genomen.

 

bbn adviseurs was verantwoordelijk voor het algemeen toezicht en voor het kwaliteitstoezicht op de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Zo krijgt opdrachtgever UVB het duurzame en toekomstgerichte onderwijsgebouw dat zij voor ogen hadden. Het UVB onderhoudsbedrijf heeft hiermee een gebouw dat zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.