of 59318 LinkedIn

Waterschappen samen de boer op met expertise

De 23 waterschappen trekken voortaan samen op om wereldwijd hun kennis over regionaal waterbeheer te verspreiden.

De 23 waterschappen trekken voortaan samen op om wereldwijd hun kennis over regionaal waterbeheer te verspreiden. Ze doen dat onder de naam Dutch Water Authorities, maakten zij bekend tijdens de Waterschapsdag 2014, gisteren in Den Haag.

Deskundigen naar Engeland

Afgelopen maand nog, vlogen deskundigen van waterschappen en Rijkswaterstaat naar Engeland, om te adviseren over de aanpak van de hoogwaterproblemen die daar spelen. Ook in andere landen delen de waterschappen hun expertise met lokale bestuurders en bedrijven. Zuid-Afrika en Nederland wisselen bijvoorbeeld kennis uit over decentralisatie van het waterbeheer. In Bangladesh schrijven waterschappen mee aan een nationaal waterplan. Vanaf nu gebeurt dat onder de gemeenschappelijke vlag van de Dutch Water Authorities.

 

Exportmogelijkheden voor bedrijven

Dat is niet alleen maar voor het goede doel. De waterschappen leren zelf ook van de buitenlandse projecten en bovendien steunen ze op deze manier de exportmogelijkheden van de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de watersector. Het bedrijfsleven is dan ook blij met de nieuwe aanpak. ‘Bedrijven leveren de techniek, waterschappen brengen kennis in op het gebied van beheer en onderhoud. Samen kunnen we laten zien hoe onze innovatieve technologieën in de praktijk werken’, aldus Anke Mastenbroek van Royal Haskoning DHV op de Waterschapsdag.

 

Een aanspreekpunt 

Met de Dutch Water Authorities is er één duidelijk aanspreekpunt, één adres waar internationale vragen aan waterschappen gesteld kunnen worden, zegt Gerard Doornbos, bestuurslid van de Unie van Waterschappen. ‘Waterschappen zoeken vervolgens samen naar de antwoorden en zetten waar mogelijk expertise in.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Dit lijkt me goed nieuws wanneer deze externe activiteiten ook inkomsten genereren. Kunnen eindelijk die almaar oplopende aanslagen omlaag.
Maar ik vrees het ergste..........