Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Megastal voor 10.000 varkens toegestaan

De Raad van State heeft bezwaren van omwonenden in de Drentse gemeente Westerveld tegen een megastal met 10.000 varkens ongegrond verklaard.

29 februari 2012

In de Drentse gemeente Westerveld mag een grote varkenshouderij komen met bijna 10.000 dieren. De Raad van State wees woensdag de bezwaren van omwonenden en de Vereniging Milieudefensie af.

Vergunning aanpassen
De gemeente moet de vergunning voor de megastal wel op een aantal punten aanpassen. Omwonenden en Milieudefensie vrezen geluids- en stankoverlast. Verder zou de varkenshouderij te veel stikstof uitstoten op nabijgelegen beschermde natuurgebieden.

Verdrievoudigd
Milieudefensie zegt dat het aantal megastallen in Nederland de afgelopen jaren is verdrievoudigd, tot bijna 575 in 2010. Volgens haar is zulke intensieve veehouderij slecht voor het milieu, dieren en mensen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
De foto spreekt boekdelen.
Giessenlander / eigen ondernemer
Blij dat er een Raad van State is: Die kijkt gelukkig goed naar de wet en het verloop van de vergunningen en of het goed is uitgevoerd. Al die figuren en stichtingen die eindeloos lang projecten tegen houden, daar schiet niemand wat mee op, hoop geven die er niet is en de boel eindeloos vertragen. Lang leve de Raad van State.
Frank van den Hoven / Redacteur
áls men dan al zo nodig dit soort mega-varkensfabrieken wil toestaan, plant ze dan ook op een industrieterrein waar het landschap toch al verpest én de infrastructuur erop is berekend, en niet in een buitengebied nabij natuur en landschap en landweggetjes die er niet op berekend zijn.
Ferdinand / kritisch burger
Wat een gedeformeerd besluit van de RvS. De foto spreekt inderdaad boekdelen; het toelaten van ziekmakende omstandigheden in een natuurgebied. Dit is slecht voor mensen en dier.
Jos Praat / beleidsadviseur
Vegetariers aller landen, verenigt u!
Advertentie