Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Kinderen in Rotterdam: gratis met ov

Met deze proef wil de gemeente het ov toegankelijker maken voor alle Rotterdammertjes. ‘Als kinderen gratis reizen met het ov, is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen’, stelt wethouder Judith Bokhove (mobiliteit).

01 december 2021
tram---rotterdam----shutterstock-1485621401.jpg
Tram in RotterdamShutterstock

Kinderen in Rotterdam van 4 tot 12 jaar kunnen vanaf 1 januari een jaar lang gratis reizen met het openbaar vervoer in de Maasstad. Het gaat eerst om een proef, meldt de gemeente Rotterdam woensdag.

Toegankelijker

Met deze proef wil de gemeente het ov toegankelijker maken voor alle Rotterdammertjes. ‘Als kinderen gratis reizen met het ov, is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen’, stelt wethouder Judith Bokhove (mobiliteit). Kinderen krijgen zo bovendien de kans om van jongs af aan vertrouwd te raken met het openbaar vervoer en hun stad op een andere manier te ontdekken.

OV-chipkaart
Alle kinderen in die leeftijd die in Rotterdam ingeschreven staan, kunnen een jaar lang gratis reizen met de vervoersmiddelen van de RET zoals de metro, tram en bus en de buslijn van EBS in Rozenburg. Het enige wat hiervoor nodig is, is een eigen persoonlijke ov-chipkaart. Daarmee kan het gratis reisproduct worden aangevraagd. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie