of 59318 LinkedIn

Fietspad van zonnepanelen door winters weer kapot

De bovenlaag van het beroemde fietspad dat energie opwekt, is voor een deel kapot.
3 reacties

Een fietspad van zonnepanelen in Krommenie is kapot. De bovenlaag, die het fietspad stroef moet maken, is losgekomen. De winterse omstandigheden zijn waarschijnlijk de oorzaak. Zonder bovenlaag zouden mensen over het glas eronder moeten fietsen en het is niet zeker dat dat veilig is. Daarom is het beschadigde stuk, een deel van 1 vierkante meter, uit voorzorg afgezet. De rest van het fietspad is wel open. Onderzoekers kijken maandag wat er moet gebeuren.

Kinderziektes ontdekken

Dat zegt Sten de Wit van onderzoeksinstituut TNO, initiatiefnemer van het proefproject, na berichtgeving van RTV Noord-Holland. Vermoedelijk zijn er nog een paar zwakke plekken in de toplaag van de zonnepanelen. ,,Die zijn goed bekeken en er is geen gevaar voor de komende 48 uur'', aldus De Wit. Volgens de Wit is de proef ook bedoeld om kinderziektes te ontdekken. ,,Hier hebben we er eentje te pakken. Bij de productie van de volgende serie panelen moeten we daar extra aandacht aan besteden. Ik verwacht zeker dat we dit kunnen oplossen.'' Hij weet nog niet hoeveel het kost om het pad te repareren.


350 kilowattuur
Het 100 meter lange fietspad langs de N203, SolaRoad genaamd, was in november in gebruik genomen. Volgens het projectteam heeft het fietspad in zijn eerste maand ruim 350 kilowattuur opgewekt. Dat is iets meer dan wat een gemiddeld gezin in die periode verbruikt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jan (zelfstandig) op
Laat op elke ambtenaar een zonnepaneel van 1/2 m2 plaatsen, als de zon erop schijnt maken ze zich plotseling zeer verdienstelijk.
Dit beslaat een oppervlakte van enige vierkante kilometers en 100 gezinnen hebben hun stroom gratis.
P.S. Top Ambtenaren krijgen 1 m2 op hun hoofd.
Door Nick op
Als je iets probeert, dan gaat er ook wel eens wat mis.
En als je niets probeert, gaat er nooit wat gebeuren.
Laten we als't je belieft een beetje ondernemend blijven!
Dus: Veel succes bij het vinden van een effectieve en efficiënte oplossing.

Door roland op
We gaan het oplossen, ongeacht de kosten.
Heel kenmerkend voor dit provinciaal prestige projekt