of 64621 LinkedIn

COA sluit voorlopig enkele noodopvanglocaties

Volgens directe Gerard Bakker van het COA verandert de stroom vluchtelingen continu en vereist dit dossier daarom flexibiliteit. Nu is er ruimte om mensen uit de noodopvang te halen en naar gewone asielzoekerscentra te brengen waar meer faciliteiten zijn, aldus de directeur.
Reageer

Er komen steeds minder asielzoekers naar Nederland. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom besloten om de komende weken circa vijftien noodopvanglocaties te sluiten. Ook neemt het COA afscheid van tijdelijk personeel en zet het plannen voor nieuwe opvangcentra voorlopig in de ijskast.

Ommekeer

Dat blijkt uit een interview met directeur Gerard Bakker, dat donderdag is verschenen in De Telegraaf. Het is een grote ommekeer met een paar maanden geleden, toen het COA nog druk op zoek was naar nieuwe opvanglocaties. Volgens Bakker verandert de stroom vluchtelingen continu en vereist dit dossier daarom flexibiliteit. Nu is er ruimte om mensen uit de noodopvang te halen en naar gewone asielzoekerscentra te brengen waar meer faciliteiten zijn, aldus de directeur. Bakker benadrukt dat de bouw van centra 'waar de spade al in de grond gaat' gewoon doorgaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers