of 64204 LinkedIn

Amsterdam beteugelt koopwoningprijzen

De gemeente Amsterdam kondigt maatregelen aan om verdere stijging van woningprijzen in de stad in te perken. Beleggers en speculanten moeten daarmee buitenspel worden gezet.
1 reactie

De gemeente Amsterdam kondigt maatregelen aan om verdere stijging van woningprijzen in de stad in te perken. Beleggers en speculanten moeten daarmee buitenspel worden gezet.

Maximumprijs vastgelegd in regels erfpacht

Het gaat onder meer om een maximumprijs voor koopwoningen in het middensegment van 175.000 tot 297.000 euro. Die wordt vastgelegd in de erfpachtregels, zo bevestigt een woordvoerster van wethouder Laurens Ivens (wonen) een bericht hierover in Het Parool. Veel woningen in Amsterdam staan op grond die in bezit is van de gemeente. Woningeigenaren betalen voor het gebruik.

 

Woningen gebruikt door koper

Verder wil de wethouder onder meer vastleggen dat nieuwe woningen écht worden gebruikt door de koper, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Dat moet voorkomen dat ze voor veel geld worden verhuurd. Het bijbouwen van betaalbare woningen is volgens de gemeente ook belangrijk, maar daarbij geldt vooralsnog vaak dat woningen in aanbouw bij de oplevering al duurder zijn geworden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Eind negentiger jaren konden bouwers in de gemeente Amsterdam veel woningen niet eens aan de straatstenen kwijt. Gelukkig waren er toen beleggers die dergelijke woningen kochten en verhuurden aan o.a. studenten (want voor hen was een groot tekort aan woonruimte. Dat is de andere kant van de medaille. Kortom zoals de wind waait, waait het jasje bij de gemeente Amsterdam.