of 60220 LinkedIn

Aantal huizen Rijnenburg nog steeds omstreden

1 reactie
Het oorspronkelijke idee was om vijfentwintigduizend woningen in de nieuwe Utrechtse wijk Rijnenburg te zetten. PvdA pleitte voor zeker vijftienduizend, maar nu blijkt uit onderzoek dat verkeerstechnisch gezien het maximum slechts zevenduizend zou kunnen zijn.

Woningzoekende gedupeerd
En daar is de PvdA-fractie van Provinciale Staten het absoluut niet mee eens. ‘Woningzoekenden zijn nu de gedupeerden,’ zegt fractievoorzitter Wim Bos. ‘Bovendien zijn er op termijn wel veel meer woningen nodig en dan moet er een nieuwe locatie gevonden worden in de provincie. Dat gaat ten koste van nieuwe groene ruimte.’

 

Woningtekort
Volgens Wim Bos staat er zo’n druk op de woningmarkt in midden-Nederland dat vijftienduizend woningen een pure noodzaak is: ‘In de stad Utrecht is momenteel een woningtekort van zo’n twaalf, dertien procent. Een modaal gezin met twee werkende mensen kan al geen huis meer kopen. De gemiddelde prijs in Utrecht is drie, vier ton.’

 

Asfalt
De PvdA had zelf aangedrongen op het onderzoek, waar nu dus uit blijkt dat er niet meer dan zevenduizend huizen gebouwd zouden kunnen worden. ‘Het onderzoek heeft zich teveel gericht op het asfalt, het enorme tekort aan betaalbare woningen wordt genegeerd,’ aldus de PvdA-fractievoorzitter.

 

Overigens hoopt de gemeente Utrecht op slechts vijfduizend nieuwe woningen in Rijnenburg.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frank van den Hoven (Publicist) op
De komende jaren heeft men de handen al vol aan Leidsche Rijn. Verder is de vraag of daarna de vraag wel zo groot zal blijven, gezien demografische prognoses en de "krimp" die in diverse regio's al optreedt.
Rijnenburg is nu nog een idyllisch buurtschapje en de enige groene long tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.
Waarom moet die hele regio verstenen. Kunnen we niet meer mensen die niet streekgebonden zijn, stimuleren te verhuizen naar dorpen elders in het land waar wegens krimp de laatste voorzieningen (dreigen te) verdwijnen. Dan sla je meer vliegen in 1 klap: je houdt de Randstad groener, je vermindert de verkeersdruk, en je verhoogt de leefbaarheid in regio's elders in het land.