of 59318 LinkedIn

1,4 miljoen voor natuurprojecten Groningen

De provincie Groningen stelt 1,4 miljoen euro beschikbaar voor natuurprojecten in de gemeente Zuidhorn, Grootegast, Leek, Marum, Haren en Groningen. Gemeenten, waterschappen, boeren en kennisinstellingen kunnen vanaf 20 augustus een beroep doen op deze subsidieregeling.

De provincie Groningen stelt 1,4 miljoen euro beschikbaar voor natuurprojecten in de gemeente Zuidhorn, Grootegast, Leek, Marum, Haren en Groningen. Gemeenten, waterschappen, boeren en kennisinstellingen kunnen een beroep doen op deze subsidiepot.

Houtwallen

De provincie wil het bedrag inzetten voor de aanleg en het herstel van onder meer houtwallen, houtsingels, wegbeplantingen, pingoruïnes, poelen en petgaten. Groningen staat een gecombineerde aanpak voor die ook het leefgebied van plant- en diersoorten verbetert. Die gecombineerde aanpak moet ertoe leiden dat het landschap herstelt en dat daardoor een betere leefomgeving voor planten en dieren ontstaat.


Plattelandsontwikkeling

Vanaf 2016 was er 3 miljoen euro beschikbaar voor biodiversiteit, landschap en natuur. In dat jaar werd een deel van dat bedrag in Oost-Groningen besteed, vorig jaar waren Noord- en Midden-Groningen. Dit jaar is het westen van de provincie aan de beurt. De helft van de subsidie komt uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; de andere helft legt de provincie bij.

 

20 augustus

De aanvraagperiode voor deze derde fase loopt van 20 augustus tot en met 1 november. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.