ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Nieuwe gezichten, nieuwe inzichten

Nieuwe gezichten, nieuwe inzichten. Een voorstelrondje

22 oktober 2018
Nieuwe-medewerkers-1000x1000.1.jpg

De laatste maanden heeft Companen enkele nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Bas, Valentine, Margot en Wout hebben ons team versterkt. Margot (33) heeft een achtergrond als beleidsadviseur en planeconoom voor de overheid, waar Wout (33) een achtergrond heeft als marktonderzoeker en planeconoom. Valentine (27) heeft een muzikale en sociologische achtergrond, waar Bas (26) geschoold is in demografie, bestuurskunde en economie.

Margot Vreman

Al snel valt de spontaniteit en bevlogenheid van Margot ons op. Een generalist met bestuurlijke sensitiviteit; Margot is een sprankelende adviseur die écht met haar vak bezig wil zijn. Ze weet een advies precies  zo te verwoorden dat dit het proces bespoedigt.

Margot over haar keuze voor Companen: “ik wil nog heel graag werken voor de overheid, maar niet meer voor één vaste organisatie. Door de keuze voor Companen kan ik meer dan voorheen mij inzetten voor verschillende overheden, in de rol van onafhankelijke adviseur. Tot nu toe bevalt me vooral de vrijheid en binding met het vak in breedste zin mij goed.” Motto’s hierbij zijn: ‘mijn objectiviteit moet leidend zijn’ en ‘wonen raakt iedereen’.

Als we Margot naar haar persoonlijkheid vragen, komen woorden als ‘gedreven’ en ‘competitief’ naar voren. Zelf ervaren wij Margot gelukkig (ook) als een luchtige en prettige collega. Companen wordt door haar omschreven als “een tikkeltje serieus”, maar ook gastvrij, vriendelijk en zeer kundig.

In de komende tijd wil Margot meer ervaring opbouwen in de corporatiewereld en actief bezig gaan als project- en procesbegeleider.

Wout Westendorp

In Wout treffen wij een onderzoeker met Groningse nuchterheid: hij houdt van ‘lean-and-mean advies, helder onderzoek en doorpakken’. Wout interesseert zich vooral in de kwantitatieve kant van ons ruimtelijk vakgebied en zal zich bij Companen toeleggen op diepgaand onderzoek.

In simpele bewoordingen vindt Wout het gewoon leuk om dingen uit te zoeken. Of het nu is in SPSS, ArcGIS of R. Bij Companen zag hij volop kansen om zich hierin verder te bekwamen.

De organisatie omschrijft hij als ‘plat’ en ‘zonder titels’. Wij zien in Wout een rustige betrokken collega met een droge humor. Hij wil zich inzetten voor een gestroomlijnde kennisoverdracht binnen de organisatie waarin onderzoek stevig is verankerd.

Bas de Ruigh

Bas is vrijwel direct na zijn studies bij Companen begonnen. In Groningen heeft hij na zijn bachelor masters in Economisch Geografie en Internationale Betrekkingen afgerond. Het schrijven en goed gestructureerd neerzetten van onderzoeken gaat Bas goed af.  Tevens weerspiegelen zijn studiekeuzes de generalist in Bas.

Na het afronden van de master Internationale Betrekkingen kwam hij bij Companen terecht. Bas vindt Companen open, divers en het viel hem op dat er geen dresscode is. Je kunt in pak, maar ook in T-shirt naar het werk. Dit zorgt voor een relaxte sfeer waarin je jezelf kunt zijn en je eigen ding kan doen.

Bas is zowel onderzoeker als adviseur. Deze mix zorgt voor de portie uitdaging die Bas nodig heeft. De steile leercurve waardeert hij. Het is soms pittig met druk van deadlines en diep in de materie, maar daartegenover staat de ruimte om je op verschillende vlakken in rap tempo te ontwikkelen. “Het voelt dan ook alsof ik al meer dan een jaar bij Companen werk, in plaats van 6 maanden.”

Bas heeft zich opgeworpen voor de organisatie van maandelijkse borrels, ‘inspiratie-overleggen’ en andere activiteiten die dwars door de organisatie heen gaan.

Valentine Reijers

Valentine werkt sinds juni bij Companen. Daarvoor deed zij de bachelor muziektheater in Arnhem en de master beleidssociologie in Nijmegen. Na haar bachelor is ze als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Nu geeft ze voor één dag in de week zangles en is ze actief met haar band Green Valentine.

Het ondernemerschap was in de crisistijd best lastig. Bovendien wilde Valentine nog graag doorstuderen. Sociologie kwam op haar pad en ze dook weer de boeken in. Ze kwam vervolgens als ‘overbuurvrouw’ bij Companen. Het thema ‘wonen’ sprak meteen tot de verbeelding omdat dit zo dicht bij de belevingswereld van mensen staat.

Valentine wil de komende tijd haar kwaliteiten als onderzoeker en adviseur verder ontdekken en uitbouwen. Voor Valentine is het nieuw om bij een bedrijf te werken. Iedereen heeft z’n eigen projecten en daardoor kom je in een ‘eigen werksfeer’ terecht. “Dat creëert soms een serieuze sfeer maar gelukkig zijn de mensen bij Companen open en hebben ze humor!”

Afbeelding

V.l.n.r.: Valentine, Margot, Wout & Bas

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.