ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Hoogste punt sporthal Diemen

Hoogste punt sporthal Diemen. Nieuwe energieneutrale sporthal

29 juli 2021
Hooste-punt-sporthal-Diemen-1280x854.jpg

Op vrijdag 16 juli bereikte de bouw van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan in Diemen het hoogste punt. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport en Cultuur opende symbolisch de toegang tot de hoofdtrap die vanuit de kantine leidt naar de eerste verdieping met de hoofdtribune en de verenigingsruimte.

Kantine met buurtfunctie geeft verbinding
De nieuwe energieneutrale sporthal wordt door de kantine verbonden met de bestaande sporthal die wordt opgeknapt en verduurzaamd. De centraal gelegen kantine kan worden gebruikt voor buitenschoolse opvang en bijvoorbeeld om te bridgen, maar ze vervult ook een buurtfunctie met een terras aan het speelplein en sociale controle op het parkeerterrein. De kantine is het verbindende element in het project, niet alleen tussen de nieuwe en bestaande sporthal en tribune, maar ook tussen jong en oud, sporters en buurtgenoten. De gebruikers van de sporthallen en kantine zijn nauw bij de vernieuwingen betrokken.

 

bbn adviseurs is namens gemeente Diemen bij dit project verantwoordelijk voor projectmanagement, kostenmanagement, aanbesteding UAV-gc en Systeem Gericht Contractbeheer.

 

Lees meer over de nieuwe, duurzame sporthallen in Diemen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
Over enkele jaren het energieverbruik meten.Tot op heden is volgens Essent/!ianderVattenfall Sporthal De Schelp kampioen minimaal energieverbruik.U kunt deze hal zien op Urk, daterend uit 1988!!en nog steeds zuinig
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.