Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Schultz wil meer begrip voor haar kustplan

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) gaat met onder meer gemeentes, provincies en Natuurmonumenten om tafel over haar kustplannen . Ze wil een goede oplossing tussen wat het kabinet wil en wat ,,bijna heel Nederland'' niet wil.

19 januari 2016

Na alle ophef en scepsis over haar kustplannen gaat minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) om de tafel met onder meer gemeentes, provincies en Natuurmonumenten. Ze wil een goede oplossing tussen wat het kabinet wil en wat ,,bijna heel Nederland'' niet wil. Donderdag buigt de Kamer zich over het voorstel.

Schrikbeeld

De bewindsvrouw reageerde dinsdag onder meer op een petitie van ruim 86.000 mensen tegen een verdere bebouwing van de kust. Die petitie, een initiatief van Natuurmonumenten, is dinsdag aan de Tweede Kamer aangeboden. Schultz benadrukt dat bijna de hele kustlijn beschermd gebied is waar helemaal niet mag worden gebouwd. Het schrikbeeld van villa's en privéstranden is volgens haar niet aan de orde.

Permanente strandtent

De minister vindt dat het mogelijk moet zijn dat een strandtent permanent kan blijven staan, zodat wandelaars daar in de winter erwtensoep kunnen eten. De plannen gaan niet over de paar stukjes langs de kust waar gemeentes wel iets mogen doen, aldus Schultz.

Petitie

De petitie is een van de meest succesvolle onlinepetities van de afgelopen jaren. Elk uur komen er 2000 mensen bij, aldus directeur Marc van den Tweel van de natuurorganisatie. In de Kamer tekent zich inmiddels een meerderheid af tegen de plannen Schultz om de bouwregels voor kustgebieden te versoepelen. De Kamer buigt zich donderdag over het voorstel.


Weerstand

Het kabinetsplan kwam vlak voor kerst naar buiten en riep meteen veel weerstand op van natuurorganisaties. Die zijn bang voor Belgische toestanden waarbij de kuststrook volstaat met vakantiewoningen en appartementen. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Dan heeft dit kabinet toch maar weer 50% wel binnen en daarna rekken ze dit verder op. Deze truuk is al vaker vertoond bij andere plannen....... Deze klub is gericht op afbraak en niet op constructieve plannen. Nog een jaar wachten en dan kunnen wij ze afbreken in het stemhokje
Criticus - NL
Nederlander wil meer begrip van haar minister!

Hannes Haganum / kritisch lezer
Wie gelooft nu nog Melanie Schultz ? Onder haar leiding zijn er vele miljarden verspild met de HSL en de Fyra, terwijl het ministerie nog niet eens in staat blijkt te zijn om een simpele IC-trein naar Eindhoven of Brussel te laten rijden. Verder plant dit spilzieke ministerie 14 baans snelwegen door natuurgebieden (Amelisweerd) of zesbaans wegen door Midden-Delfland, respectievelijk stelt zij de A4 open, terwijl zich een formidabel waterhuishoudings- en natuurprobleem voordoet. De schade aan natuur en landschap is in Midden-Delfland is sowieso onherstelbaar. Nu wil mevrouw ook de Kust opofferen..

Om al haar blunders te camoufleren werd de staatssecretaris opgeofferd. Op zich ging daarmee weinig talent verloren, maar fraai was het niet dat een hopeloos falende minister blijft zitten. Mark Rutte is zelfs in staat om zijn oude tantes bij inschrijving te verkopen en te gelde te maken... Haar derde achternaam maakt veel duidelijk : Geesteranus....

Koos
Tikfoutje in kop van dit artikel. Moet zijn:

"Schultz wil meer begrip voor haar kutplan"
Kaas !
een overbevolkt land wordt nou eenmaal volgebouwd, leer ermee leven..
doeterniettoe / -
quote:

Ze wil een goede oplossing tussen wat het kabinet wil en wat ,,bijna heel Nederland'' niet wil.Als je dit als minister zegt, ben je het niet waard weggestuurd te worden, maar mag ze per direct uit het raam gekieperd worden. Minachting van alles wat democratisch is. En neem de rest van de VVD mee, als je iets van dit land heel wil houden.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Ik wil bruine bonen soep. Maar geen bebouwing.
Frank
Links wil graag de ondiepe kustzone vol zetten met 150 meter hoge windmolens.

Maar links is mordicus tegen wat recreatiewoningen van max. 5 meter langs het strand.De linkse hypocrisie kan niet beter worden geïllustreerd.
Advertentie