ruimte en milieu / Partnerbijdrage

‘Austerlitz Zorgt is gouden medaille waard’

Oudere inwoners wonen langer zelfstandig in Austerlitz en sociale samenhang in het dorp is vergroot.

05 juli 2016

Austerlitz Zorgt is er volgens een ruime meerderheid van de leden in geslaagd om de oudere inwoners langer zelfstandig in het dorp te laten wonen en de sociale samenhang in het dorp te vergroten. Dat blijkt uit evaluatieonderzoek dat Companen voor de gemeente Zeist onder de leden heeft uitgevoerd. Zoals een lid het zegt: ‘Austerlitz Zorgt is een gouden medaille waard’. Het college heeft naar aanleiding van de evaluatie besloten Austerlitz Zorgt te blijven subsidiëren.

Austerlitz Zorgt is een eind 2012 opgerichte zorgcoöperatie met als doel het mogelijk te maken dat de oudere inwoners van Austerlitz zo lang en zo zelfstandig mogelijk in het dorp kunnen blijven wonen. Sinds 2015 is het dorpsteam van Austerlitz Zorgt namens de gemeente Zeist ook het loket voor de Wmo in Austerlitz.


Wethouder Marcel Fluitman: “Dit onderzoek laat zien dat Austerlitz Zorgt goed bezig is. We zijn ook erg blij met de samenwerking tussen Austerlitz Zorgt en de gemeente. Voortzetting van de subsidie is voor dit college een logische stap.”

Lees meer »

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.