ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Duurzaam gemeentelijk kantoorvastgoed

Duurzaam gemeentelijk kantoorvastgoed. Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie en gaan voorop in de energietransitie

hevo-header-klein-duurzame-stad.1.jpg

Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie en gaan voorop in de energietransitie.

Gemeenten willen hun vastgoed in 2050 CO2-arm hebben. Ook de verduurzaming van eigen en maatschappelijk vastgoed moet haalbaar, betaalbaar en financierbaar zijn.

Het verduurzamen van vastgoed levert allemaal vragen op die beantwoord moeten worden. Waar kunnen ze het best mee beginnen? Wat betekent de Klimaatwet voor de bestaande vastgoedportefeuille? Welke stappen moeten gemeenten nemen om te voldoen aan de gestelde eisen? Welk vastgoed heeft de gemeente allemaal? Wat is de duurzame staat van het vastgoed? Kan het vastgoed nog geoptimaliseerd worden?

 

Slim plan van aanpak

De belangrijkste eerste stap is om een inventarisatie te maken van de eisen waaraan het bestaande vastgoed dient te voldoen en een inventarisatie te maken van het bestaande vastgoed, inclusief het bepalen van de duurzaamheidsambities.

 

Uiteraard hoeft u dat als gemeente niet alleen te doen. Wij helpen gemeenten met het opstellen van een pragmatisch en doelgericht Plan van Aanpak om de klimaatdoelstellingen te halen en de benodigde stappen te realiseren. Lees verder over het verduurzamen van gemeentelijk kantoorvastgoed.

 

Heeft u een vraag over verduurzamen van (gemeentelijk) kantoorvastgoed?

Neem dan contact op met Kim Vermeulen, telefoon 073 6 409 478

Mail Kim

Of neem contact op met Johanna Scherer, telefoon 073 6 409 413

Mail Johanna

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.