Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Geen windmolens voor kust Tweede Maasvlakte

Rotterdam gaat niet verder met de ontwikkelingen van een windmolenpark voor de kust van de Tweede Maasvlakte. Er is weinig draagvlak bij het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en bij natuurorganisaties, recreatie en visserij om hier windmolens te plaatsen.

02 december 2010

Zeewering

Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen (D66) in een brief aan de gemeenteraad. Rotterdam gaat nu bekijken of er meer windmolens kunnen worden geplaatst in het havengebied of in de regio. Het havenbedrijf gaat met het nieuwe kabinet overleggen of plaatsing van windmolens op de zeewering van de Tweede Maasvlakte tot de mogelijkheden behoort.

 

Negatieve effecten

Als redenen voor het gebrek aan draagvlak noemt Van Huffelen onder meer dat uit onderzoeken blijkt dat niet valt uit te sluiten dat de aanleg van een windmolenpark negatieve effecten op de natuur heeft. Ook de scheepvaart is niet blij met een windmolenpark omdat een dergelijk park het zicht zou beperken.

 

85.000 huishoudens

Het windmolenpark had stroom 100 megawatt stroom moeten leveren, dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 85.000 huishoudens. Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat voorgenomen verdubbeling van de windenergie op land gewoon blijft gehandhaafd. In het havengebied moeten windmolens in 2020 300 megawatt leveren. Dat staat gelijk aan verbruik van 250.000 huishoudens.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

tiantian mm didi / thank you
replica handbags
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie