ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Intensieve samenwerking tussen gemeente Heemskerk, Heliomare en Pellikaan leidt tot duurzaam en multifunctioneel gebouw

Intensieve samenwerking tussen gemeente Heemskerk, Heliomare en Pellikaan leidt tot duurzaam en multifunctioneel gebouw.

18 juli 2017

Vrijdag 14 juli jl. droeg Pellikaan Bouwbedrijf bv het nieuwe gebouw aan de Velst over aan de opdrachtgevers Heliomare en gemeente Heemskerk.

Het gebouw is ontworpen door Marlies Rohmer Architects & Urbanists. De bouw op ‘De Velst’ ging op 17 mei vorig jaar officieel van start. In ruim een jaar tijd verrees een prachtig en duurzaam gebouw dat vanaf 4 september onderdak biedt aan ruim vijfhonderd kinderen en jongeren die gebruikmaken van de onderwijs-, revalidatie en beweeg- en sportactiviteiten van Heliomare. In het gebouw is tevens de gemeentelijke sportzaal geïntegreerd.

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling om op integrale wijze de ondersteuning aan kinderen en jongeren in één gebouw zowel inhoudelijk als ruimtelijk vorm te geven. Dat is uniek in Nederland. De nieuwe vestiging van Heliomare vervangt de huidige zes locaties in Wijk aan Zee, Beverwijk en Koog aan de Zaan.

De multifunctionele sportaccommodatie bestaat uit twee koppelbare gymzalen en vervangt de voormalige gymzaal die aan de Velst stond en de gymzaal aan de Jean Monnetstraat. De sportzaal is voorzien van moderne materialen en voldoet aan de NOC*NSF eisen. Naast de functie als locatie voor bewegingsonderwijs voor het basis en (voortgezet) speciaal onderwijs, maakt de accommodatie het voor veel Heemskerkse verenigingen mogelijk om optimaal te kunnen sporten. De provincie Noord-Holland heeft subsidie verleend voor het multifunctionele karakter van de sportzaal en voor een groot deel van de geplaatste zonnepanelen.

Het gebouw is tot stand gekomen door een intensieve en uitstekende samenwerking tussen Heliomare, gemeente Heemskerk en Pellikaan. Het gebouw is gebouwd volgens het design, build & maintain-principe, hetgeen betekent dat het bouwproces tot de oplevering een verantwoordelijkheid van de aannemer is. Pellikaan verzorgt ook na de oplevering van het gebouw de komende twaalf jaar het onderhoud.

bbn adviseurs heeft het gehele programma- en bouwprojectmanagement uitgevoerd, als eindverantwoordelijke voor het project nieuwbouw, realisatie en ingebruikname van het KJC van Heliomare.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.