ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Vughtenaren aan het woord over de woonvisie

Vughtenaren aan het woord over de woonvisie. De gemeente Vught heeft hoge ambities ten aanzien van inwonersparticipatie

13 juli 2021
Vught-op-de-kaart-foto1.1.png

De gemeente Vught heeft hoge ambities ten aanzien van inwonersparticipatie. Bij de woonvisie ging de gemeente met inwoners in gesprek met behulp van een online tool. Dit inspireerde ruim 400 Vughtenaren hun mening te geven. Companen begeleidde dit traject naar de woonvisie en gaf de nieuwe manier van inspraak vorm.

Grote deelname
De gemeente Vught wilde ophalen wat haar inwoners belangrijk vinden voor het wonen in de wijken en kernen. Via een online tool konden inwoners letterlijk op de kaart aangeven waar bijvoorbeeld nieuwbouw nodig is, of waar bestaande wijken aandacht verdienen. Ruim 400 mensen (ook veel inwoners op leeftijd) deden mee. Hun inbreng hielp om tot goede oplossingen te komen voor het wonen in de gemeente Vught.

 

Afbeelding

 

De meerwaarde van een kaart
Dat je je mening weergeeft op een plattegrond van je wijk of kern, zorgt voor herkenning. Het stimuleert mensen om mee te doen. Daardoor is hun inbreng concreter dan in een poll of bewonersavond. Het gaat immers niet alleen om cijfers, maar vooral om duiding: de “waarom-vraag”. Dat zien we terug in het grote aantal reacties en de kwaliteit hiervan.

 

Bent u benieuwd naar onze aanpak? Neem gerust contact op met Koen Klouwen of Bram Klouwen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.