ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Transitievisie warmte: inzichten voor regionale overheden!

Kom naar het Congres Bodemenergie op 1 december 2022 in Den Haag.

Lemmer bodemenergie aquathermie

Hernieuwbaar verwarmen én koelen van woonwijken, bedrijfsterreinen, overheidsgebouwen, scholen, kantoren, zwembaden ... Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor bodemenergie, aangezien de bodem een gratis bron is voor hernieuwbare warmte en koude. Bodemenergie levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.

Wist u dat bodemenergie in veel collectieve én individuele situaties kan worden toegepast? Bijvoorbeeld in combinatie met warmtepompen, die de warmte en koeling uit de bodem halen, als duurzame invoeding voor warmtenetten én als opslag van warmte en koude in de ondergrond. Ook de combinatie aquathermie, het duurzaam verwarmen en koelen met oppervlaktewater, afvalwater of drinkwater staat aan de voet van een grote opmars. Dat biedt aantrekkelijke perspectieven en belangrijke kansen voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving, voor beleidsmakers en alle ambtenaren die bezig zijn met het uitrollen van de transitievisies warmte.

Strategisch én concreet

Van alle kanten horen we dat samenwerking (van technieken, in de keten maar ook op meer strategisch niveau) het toverwoord is om de energietransitie te doen slagen. Maar hoe kunnen we dat dan concretiseren, zodat bodemenergie haar rol in de energietransitie ook in de praktijk verder kan uitbouwen? Welke slimme samenwerkingen op welke niveaus zijn er nodig en welke belemmeringen komen we daarbij tegen? Of zijn die belemmeringen er niet en moeten we gewoon samen aan de slag? Onder leiding van dagvoorzitter Peter Melis passeren concrete vraagstukken de revue gedurende een gevarieerd, interessant programma met dito sprekers: Paul BehrensRik MolenaarHenk LooijenGertjan de Joode en Frank Agterberg.

Als Dagvoorzitter in Duurzaamheid heeft Peter Melis menig congres op een vakkundige, interactieve manier tot een succes gemaakt. En met een passie voor alles rondom #duurzaamheid en de #energietransitie weet hij precies waar het over gaat en komt hij snel tot de kern. Daarbij schuwt hij moeilijke vragen niet. In zijn rol als dagvoorzitter is Peter ontwapenend, weet hij het publiek te betrekken bij de discussies en weet hij de moeilijke vragen beantwoord te krijgen.

Met concrete antwoorden op uw vragen en nuttige inzichten keert u na een informatieve en inspirerende middag weer naar huis. Tijdens de middag is er volop ruimte om vragen te stellen aan de sprekers, te sparren met experts en om te netwerken.

Het Congres start om 13.30, duurt tot 17.15 en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kijk hier voor het
volledige programma en meer informatie.

Zijn u en uw collega’s nog niet aangemeld? Via deze link kunt u dat alsnog doen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.