ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q3 2021

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q3 2021. De belangrijkste kwartaalcijfers met betrekking tot gebiedsontwikkeling en grondexploitaties

26 november 2021
Metafoor-12.png

In het Kwartaalbericht Grondexploitaties presenteren wij de belangrijkste kwartaalcijfers met betrekking tot gebiedsontwikkeling en grondexploitaties. Het Kwartaalbericht geeft inzicht in de ontwikkeling van de belangrijkste macro-economische kengetallen met betrekking tot gebiedsontwikkeling in Nederland.

Daarnaast treft u de Metafoor Residex: de graadmeter voor grondwaardeontwikkeling voor woningbouw in Nederland en ‘Middenland’. Onder het Middenland worden de gemeenten beschouwd die enerzijds niet hoogstedelijk en anderzijds niet agrarisch zijn.

 

Naast de Metafoor Residex komt de index van het Kadaster aan bod. Beide indexen geven de ontwikkeling van de grondwaarde voor woningbouw weer. Het verschil is dat de Metafoor Residex gebaseerd is op een residuele grondwaarde berekening. De index van het Kadaster is gebaseerd op feitelijk gerealiseerde transactieprijzen.

 

De verantwoording van de cijfers en een begrippenlijst zijn aan het eind van het Kwartaalbericht opgenomen.

 

Afbeelding


Klik hier voor het gehele kwartaalbericht.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.