ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Onderhoud als aanjager voor verduurzaming: een slimme combinatie

Onderhoud als aanjager voor verduurzaming. Een slimme combinatie

Balk.png

Beheers en optimaliseer uw onderhoudskosten en verduurzaam meteen uw vastgoed.

Effectief onderhoud is gericht op het optimaal laten functioneren van gebouwen tegen zo laag mogelijke kosten. Dat kan alleen als u het onderhoud integraal aanpakt en dit voor een langere periode plant. Hoe gaat u strategisch met vastgoed, exploitatie (onderhoud en energie) om? En is het interessant uw vastgoed te verduurzamen?

        

Wij pleiten ervoor te kijken naar de totale vastgoedportefeuille. in tijd en in gebruik, de totale levensduurkosten.

Met een strategisch onderhoudsplan, afgestemd op een langetermijnperspectief, beheerst u de onderhoudskosten. U krijgt inzicht in de onderhoudskosten, integraal, op korte én langere termijn, zodat dit aansluit bij uw organisatieprocessen en beleid. Goed onderhoud verlengt de technische levensduur van bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Door slim een strategische koppeling te maken tussen onderhoud en het operationele proces van uw organisatie kan een besparing van 10-15% worden gerealiseerd.

Onderstaand beeld geeft de dynamiek van vastgoedmanagement weer en het MJOP (meerjarenonderhoudsplan) heeft hierin een belangrijke plaats.

Afbeelding

       

Onderhoud als aanjager voor verduurzaming: een slimme combinatie.

Wij adviseren u graag hoe u de duurzaamheid van bestaand onroerend goed kunt verbeteren. Waarbij we zoeken naar maatregelen die een optimaal rendement genereren en logisch passen in het onderhoudsplan.

Enkele van onze concrete diensten zijn:

duurzaamheidsadviesenergiemanagement en exploitatieadvies. Ook kunt u gebruik maken van het HEVO Onderhoudskompas, een tool waarmee u inzicht krijgt in onderhoudsbeheer.


Wij zijn actief in de markten onderwijssportgemeentenzorg, multifunctionele accommodaties en kantoren en bedrijfshuisvesting. Klik hier voor onze volledige dienstverlening.


Ook interessant: het stappenplan verduurzamen van bestaand vastgoed.


Meer weten over het combineren van onderhoud en verduurzamen van bestaand vastgoed?

Neem contact op met Jean-Marc Vloemans, telefoonnummer (073) 6 409 409 / Mail Jean-Marc

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.