ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Oplevering nieuwe sporthal Diemen

Een energieneutraal gebouw met buurtfunctie.

28 april 2022
Sporthal Diemen

Vrijdag 8 april heeft Wind Design & Build de Sporthallen Diemen opgeleverd aan Jeroen Klaasse, wethouder sport bij de gemeente Diemen.

Energieneutraal

De nieuwe, energieneutrale sporthal wordt door de kantine verbonden met de bestaande sporthal die nu ook is gerenoveerd en verduurzaamd tot bijna energieneutraal. De sedum daken dragen bij aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. De gerenoveerde en de nieuwe hal worden verbonden door de kantine. Dit zorgt voor verbinding, niet alleen tussen de nieuwe en de bestaande sporthal, maar ook tussen jong en oud, sporters en buurtgenoten, de sport binnen en het speelplein buiten. Een deel van de kantine is multifunctioneel te gebruiken en bijvoorbeeld af te scheiden bij gebruik als BSO.

Buurtfunctie

“Gemeente Diemen wilde behouden wat goed was en aanvullen wat nodig was, zowel qua capaciteit als qua duurzaamheid,” zegt Bas Fukken, projectmanager vanuit bbn. “Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. Zelf ben ik erg blij met de verbinding tussen de horeca en het speelplein, zo kan het gebouw ook een buurtfunctie voor niet-sportende buurtbewoners vervullen.”

bbn adviseurs was namens gemeente Diemen bij dit project verantwoordelijk voor projectmanagement, bouwkostenmanagement, aanbesteding UAV-gc en Systeem Gericht Contractbeheer.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.