ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Nieuw platform voor CO2-Budgetten per gemeente

bbn lanceert innovatief initiatief.

19 februari 2024
co2 budget gemeente

bbn adviseurs kondigt met trots de lancering aan van een innovatief platform voor inzichten op CO2-budgetten per gemeente. Dit initiatief stelt elke gemeente in staat om een op maat gemaakt overzicht te downloaden via deze website.

Om de klimaatdoelen te bereiken is het essentieel om te begrijpen hoeveel CO2-uitstoot elke gemeente mag genereren. Door elke gemeente een specifiek CO2-budget toe te kennen, biedt bbn een krachtig instrument waarmee lokale overheden beter kunnen bepalen hoeveel bouwactiviteit en emissies in hun gemeente toelaatbaar zijn.

CO2-budget

Het concept is eenvoudig maar effectief: elke gemeente ontvangt een vastgesteld CO2-budget, wat aangeeft hoeveel uitstoot er plaats kan vinden binnen hun grondgebied. Dit wordt gekoppeld aan de woningbouwproductie van de gemeente: hoeveel uitstoot is mogelijk binnen de nieuwbouwopgave die de gemeente voor ogen heeft?

"Het is goed dat we deze stap kunnen zetten en deze informatie publiek met iedereen kunnen delen," zegt Arne Balvers, directeur van bbn." Door deze inzichten beschikbaar te stellen, bieden we een praktisch instrument voor duurzame stedelijke ontwikkeling en bevorderen we een gezonde balans tussen economische woning groei en milieubewustzijn."

Uitnodiging

bbn nodigt alle gemeenten uit om deel te nemen aan dit initiatief en gebruik te maken van de aangeboden inzichten om actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor haar woningbouwplannen.

Meer informatie

Bezoek onze site voor meer informatie en toegang tot de CO2-budgetten per gemeente.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P. Smit
Wat een drang en dwang komt er op (verwacht) ons af voor een niet-bestaand en dus gecreëerd probleem.

Don't shoot the messenger:
https://www.youtube.com/watch?v=E8EkoB9EUgg
https://www.youtube.com/watch?v=lL6-cvl_1Mg
https://www.wyniasweek.nl/nog-weer-scherpere-kdws-het-zijn-de-laatste-stuiptrekkingen-in-de-stikstoffuik/
https://www.ninefornews.nl/oud-vvd-coryfee-vergelijkt-nederland-met-communistisch-systeem-dit-heb-ik-nog-nooit-meegemaakt-zo-erg/