ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Hoe zorg je dat gebouwen binnen budget maximaal circulair worden?

Meld je nu aan voor de kennisbijeenkomst op 5 maart a.s.

13 februari 2024
bijeenkomst bbn 5 maart

Op 5 maart organiseert bbn een kennisbijeenkomst rondom circulariteit, restwaarde en milieu-impact van gebouwen. Gebouwen leveren een belangrijke bijdrage aan de opwarming van de aarde. Het lukt al aardig het energieverbruik terug te dringen. Maar de impact van emissies uit bouwmaterialen wordt daarmee steeds belangrijker. Overheden die investeren in nieuwe maatschappelijke voorzieningen zoals sporthallen, gemeentehuizen, scholen of cultuurcentra willen hier steeds vaker iets aan doen. Maar hoe?

Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt in The Natural Pavilion staat het informeren, inspireren en adviseren over het sturen op kosten en milieu-impact, en de Restwaarde Index (RWI) centraal. We duiken in de uitdagingen van de Nederlandse vastgoedsector in het realiseren van een Paris Proof toekomst en hoe dit zich verhoudt de verlaging van de milieu-impact door bewuste ontwerp- en materiaalkeuzes.

Het nemen van maatregelen om de materiaalemissies te verlagen zijn onlosmaakbaar verbonden met financiën. Het inzichtelijk maken van zowel geld als milieu-impact maakt het mogelijk om keuzes te maken. Het beschikbaar maken van financiële middelen aan de voorkant als gevolg van een hogere restwaarde draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

We staan op een cruciaal punt in de strijd tegen klimaatverandering. Als we de opwarming van de aarde willen tegengaan en onze klimaatdoelen willen halen, moeten we nu alle zeilen bijzetten. Ontdek hoe we samen kunnen bijdragen aan het halen van klimaatdoelen en het verminderen van milieu-impact in de bouwsector. Kom naar The Natural Pavilion in Almere en leer alles over het sturen op kosten en milieu-impact, en ontdek de Restwaarde Index (RWI) voor circulaire gebouwen.

Schrijf je nu in voor een inspirerende dag vol nieuwe inzichten!

Kijk hier voor meer informatie en direct aanmelden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.