ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Nieuwbouw sporthal Schoter, Haarlem, gestart

Nieuwbouw sporthal Schoter, Haarlem gestart. Relatief korte periode om het gebouw te ontwikkelen

15 maart 2021
Sporthal-Haarlem-Olco-klein.jpg

In januari 2021 is de bouw gestart van een nieuwe sporthal naast scholengemeenschap Het Schoter in Haarlem. De sporthal wordt via een fietsenstalling in de kelder en via de begane grond gekoppeld aan de school. Leerlingen kunnen er overdag terecht om te sporten. In de avonduren en weekenden maken leden van volleybalvereniging VC Spaarnestad gebruik van de sporthal die is ontworpen door AGS Architects.

Design & Build
Het gebouw bestaat uit een sporthal die kan worden opgedeeld in drie zaaldelen en een aparte gymzaal. De horecaruimte op de 1e verdieping geeft toegang tot de vaste tribune met goed zicht op de grote zaal. bbn adviseurs begeleidde dit project tijdens de definitiefase en de aanbesteding. Ook is bbn verantwoordelijk voor het contractmanagement en is bbn als adviseur van de gemeente Haarlem betrokken bij de toetsing op bouwkundige en technische kwaliteit tijdens de realisatie van deze Design & Build overeenkomst met ontwikkelaar OLCO. Tjarda Adema is vanuit bbn aangesteld als projectmanager. “Onze visie op het proces en onze kennis van de contractvorm (UAV-GC) kreeg een ‘goed tot zeer goed’ beoordeling van gemeente Haarlem, onze opdrachtgever bij dit project.”


Uitdagingen trotseren
“Een van de belangrijkste uitdagingen was het – na de aanbesteding – inpassen van de fysieke verbinding tussen de sporthal en Het Schoter, zowel in tijd als qua technische uitvoering. Een tweede uitdaging was de relatief korte periode om het gebouw te ontwikkelen en te laten voldoen aan het Programma van Eisen, de omgevingsprocedures te doorlopen en de uitvoering volgens planning te starten. Het gebouw waar de volleyballers nu in trainen is vanaf begin 2022 niet meer beschikbaar, dus vanaf 1 januari 2022 moet de nieuwe sporthal in gebruik genomen zijn. Door strategisch meedenken in verschillende gelijktijdig lopende processen – bestemmingsplanprocedure, kap- en omgevingsvergunning, overdracht van de grond – én door in elke fase goed te letten op de kwaliteit, kosten en risico’s, kunnen we als team deze uitdagingen trotseren.”


Beeld: OLCO

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van bbn? Volg ons via LinkedIn.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.